Ptuj praznuje s pestrim vikendom dogodkov

V mestu Ptuj bo prihajajoči konec tedna, od petka, 17. maja, do nedelje, 19. maja, izjemno živahno, saj se obeta vrsta kulturnih, športnih in družabnih dogodkov. Prireditve bodo potekale na različnih prizoriščih po mestu, kar obiskovalcem omogoča, da izkusijo dinamično in raznoliko vzdušje Ptuja.

 

V petek se bo dan začel s 35. Festivalom Dobrote Slovenskih Kmetij v minoritskem samostanu, ki bo trajal vse do nedelje. Prav tako bo petek postregel z različnimi delavnicami in predavanji v Špajzi modrosti, kjer bodo obiskovalci lahko krepili družinske odnose ali se sprostili ob kavi in čaju. V večernih urah ne zamudite filmskih projekcij v Mestnem kinu Ptuj, ki bo prikazal več novih naslovov, med drugim tudi “Kraljestvo planeta opic.”

Sobota prinaša nadaljevanje festivala in državnega prvenstva v jadranju razreda Optimist na Ranci Ptuj. Obiskovalci se bodo lahko pridružili vodenim ogledom rova pod Ptujskim gradom ali udeležili Mednarodnega dne muzejev na Ptujskem gradu. Večer bo popestrila glasba s ponovno izvedbo Večerne Pesmi v Kulturni dvorani Gimnazije Ptuj.

Nedelja obljublja še več ustvarjalnih in športnih aktivnosti, vključno s slikarskim parti za odrasle in športnimi igrami v Ljudskem vrtu Ptuj, kjer bodo domačini in obiskovalci lahko preizkusili različne športne discipline.

Za več informacij o filmih, ki se predvajajo v mestnem kinu, in drugih aktualnih razstavah obiščite tedenski napovednik na spletni strani Visit Ptuj. Prepričani smo, da bo Ptuj ta vikend pravi kraj za vse, ki iščejo zabavo in kulturo.

MR