Ptuj: Lani več kaznivih dejanj, a občutek varnosti ostaja stabilen

Pobegnil pred policijjo
Foto: Facebook

V letu 2022 so na ptujski policijski postaji obravnavali 539 kaznivih dejanj, kar je za 159 več kot leto prej. Kljub povečanju števila primerov pa policija ocenjuje, da so bile varnostne razmere lani stabilne in ugodne, kar pripisujejo dobremu sodelovanju vseh pristojnih v sklopu varnostnega sosveta.

 

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji so jih preiskali 357 oziroma dve tretjini, pri čemer so podali kazenske ovadbe. Največ primerov se je nanašalo na splošno kriminaliteto. Policisti so obravnavali tudi povečanje števila povzročitev hude in lahke telesne poškodbe ter velikih tatvin.

V letu 2022 so zaznali manj kršitev javnega reda in miru ter splošne varnosti ljudi in premoženja. Na področju ptujske občine so obravnavali 434 kršitev, kar je skoraj dvakrat manj kot v prejšnjem letu.

Na ptujskih cestah je bilo obravnavanih 385 prometnih nesreč, kar je skoraj četrtino več kot leta 2021, vključno z eno s smrtnim izidom. V 91 nesrečah so zabeležili devet hujših in 104 lažje poškodovanih oseb, medtem ko se je 294 nesreč končalo zgolj z materialno škodo.

Kljub rahlemu porastu kaznivih dejanj v letu 2022, občutek varnosti ostaja stabilen, kar je posledica učinkovitega sodelovanja med pristojnimi organi in skupnostjo.

Vir: net-tv.si