Ptuj gostitelj turnirja Slovenian Footgolf Open

Najstarejšemu slovenskemu mestu je v letošnjem letu znova pripadla čast, da organizira enega izmed 20 mednarodnih turnirjev na evropskih tleh za točke svetovnega pokala.

Na današnji novinarski konferenci; foto: Footgolf klub Ptuj, Črtomir Goznik
Slovenian Footgolf Open 2019, ki se na golf igrišču Ptuj odvija ta konec tedna, so organizatorji podrobneje predstavili na današnji dopoldanski novinarski konferenci.
Turnir in ostale dogodke povezane z jim so na novinarski konferenci predstavili Matija Brodnjak, predsednik Footgolf kluba Ptuj, Aleksander Kravanja, predsednik Footgolf zveze Slovenije, Damijan Turk, vodja tekmovanja »Slovenian Footgolf Open 2019«, Jernej Lončarič, direktor golf igrišča Ptuj in Matias Perrone, aktualni svetovni prvak.
Na Ptuju odlično pripravljeni za Slovenian Footgolf open 2019; foto: Footgolf klub Ptuj, Črtomir Goznik

Udeležbo na letošnjem Slovenian Footgolf Open so poleg aktualnega svetovnega prvaka Argentinca Perrone, potrdili tudi svetovni prvak iz leta 2012, Madžar Bela Lengyel, zmagovalka lanskega Slovenian Footgolf Opna in 7. igralka sveta, Slovakinja Lucia Čermakova, tretji igralec sveta, Argentinec Nicolas Garcia, najboljših 15 igralcev sveta, med njimi Tomaš Kikuš, Juraj Gubani in Tomas Bartko, ki je trenutno med prvimi petimi igralci sveta.

Footgolf je šport, pri katerem poteka igra na igrišču za golf z 9 ali 18 luknjami z udarjanjem klasične nogometne žoge z nogo. V Sloveniji se je igra začela uveljavljati šele leta 2015, kar footgolf uvršča med zelo mlad šport na slovenskih tleh. Začetki footgolfa segajo dobrih deset let nazaj, ko se je prvič leta 2009 pojavil na Nizozemskem.

V tem kratkem času se je zasnovala Footgolf zveza FIFG (Federation for International Footgolf) s sedežem v Londonu. V svetovnem merilu so bila organizirana že tri svetovna prvenstva, zadnjega v letu 2018 v Maroku so se udeležili tudi predstavniki Footgolf zveze Slovenije in Footgolf kluba Ptuj s kar štirimi predstavniki v konkurenci 450 tekmovalcev z vsega sveta.

Foto in vir: Footgolf klub Ptuj, Črtomir Goznik