Ptuj bo v znamenju festivala Arsana

ptuj, festival, arsana, the swingles

Jutri v Primusu The Swingles

Na Ptuju je vse nared za pričetek 9. Glasbenega festivala Arsana in pred petkovo otvoritvijo organizatorji pripravljajo še posebno novinarsko konferenco s 5-kratnimi Grammy-evimi nagrajenci, skupino The Swingles, ki bo tudi odprla zdaj že tradicionalni poletni festival Arsana. Novinarska konferenca bo v četrtek, 20. julija, ob 19. uri v konferenčni dvorani Grand Hotela Primus.

The Swingles na ptujskem odru že ta petek. Foto: Arsana

The Swingles, dobitniki 5. grammyjev, že več kot pol stoletja spreminjajo meje vokalne glasbe. Skupino a cappella glasbe sestavlja sedem mladih pevcev, mojstrov svoje obrti. The Swingles sestavljajo: Joanna Goldsmith-Eteson − sopran, Sara Brimer − sopran, Clare Wheeler − alt, Oliver Griffiths − tenor, Jon Smith − tenor, Kevin Fox – bariton, Edward Randell – bas.

Nastopali so že na številnih svetovnih odrih ter se pojavljali v mnogih filmskih in televizijskih zapisih, kot so Seks v mestu, Talenti v belem, Glee … Njihov repertoar obsega priredbe pop izvajalcev, kot so Björk, Annie Lennox in The Beatles, priredbe klasične glasbe (Bacha, Mozarta) ter sodobne glasbe (Luciana Beria, Pascala Zavaria in Azia Corghia). Repertoar je prežet z različnimi stili in harmonijami jazza. Legendarna skupina bo v petek, 21. julija, ob 20.30 nastopila v “malih Križankah” – na dvorišču minoritskega samostana na Ptuju, z njihovim nastopom pa se bo začel 9. Glasbeni festival Arsana.

Uspešen zaključek mednarodnega vokalnega kampa

Zaključna prireditev vokalnega kampa. Foto: Arsana

V minulem tednu je na Ptuju potekal tudi drugi mednarodni vokalni kamp z New York Voices. Udeleženci kampa so bili iz več kot 13 držav in iz štirih celin. Veliki finale 2. mednarodnega kampa z New York Voices, Vox Arsano, Nino Strnad in svetovnim jazz zborom je bil na Ptuju minuli konec tedna in kot so sporočili organizatorji, je bil to še en nepozaben glasbeni večer.

TM, Vir in foto: Arsana