Prvič nagrade najboljšim športnicam in športnikom občine Kidričevo

»V preteklosti je veljalo prepričanje, da je Kidričevo zibelka izjemnih nogometašev, danes pa lahko rečemo, da se v Kidričevem kalijo bodoči športniki vseh kategorij, za katere pa verjamem, da bodo še v naprej posegali po najvišjih odličjih na lokalni in državni ravni, kakor tudi v svetovnem merilu,« je povedala Simona Gaiser, predsednica Športne zveze občine Kidričevo.

Prav najboljši športniki, športnice, klubi, društva in športni delavci so bili v ospredju pred dnevi, ko je bila v občini Kidričevo slavnostna prireditev Športnik leta 2017 občine Kidričevo. Prvič se je za ta korak odločila Športna zveza (ŠZ) občine Kidričevo in ob izjemnem posluhu, tako lokalne skupnosti, kot tudi športne sfere, se je izkazalo, da je bila odločitev zelo dobra. Prireditev je odlično uspela, športniki pa so za dosežke in trud v športu zasluženo prejeli tudi nagrade.

Na odru so gimnastičarji poskrbeli za prijeten program. Foto: ŠZOK

Prireditev v dvorani Pan v Kidričevem je spremljal prijeten kulturno-zabavni program, program je povezoval peter Kirič, v družbi izjemnih športnikov in športnic pa so bili tudi gostje, med njimi Bogdan Potočnik, podžupan občine Kidričevo, Anja Rajher, podžupanja občine Kidričevo, Tomaž Barada, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Športnih zvez Slovenije, Rado Trifunović, selektor slovenske košarkarske reprezentance za svetovno prvenstvo, Branko Valenko, podpredsednik Strelske zveze Slovenije in Marko Drobnič, predsednik Uprave Talum Kidričevo.

Občina Kidričevo ima odlično okolje za razvoj množičnega in vrhunskega športa

Simona Gaiser, predsednica ŠZ občine Kidričevo, je v svojem nagovoru poudarila pomen športa že iz zgodovine in dejala, da šport povezuje ljudi med seboj, pomembno funkcijo ima v gospodarstvu, lokalni skupnosti, v družbenih odnosih in nenazadnje je najpomembnejši v odnosu do samega sebe.
Skupaj s športnicami in športniki, športnimi delavci se v Športni zvezi občine Kidričevo ob dobrem sodelovanju in podpori vodstva lokalne skupnosti trudimo izvesti čim več projektov, ki bodo pomembni tako za razvoj množičnega, kot tudi vrhunskega športa, saj se zavedamo, da eden brez drugega ne moreta obstajati. Občina Kidričevo je odlično okolje za razvoj obeh zvrsti, saj s svojimi športnimi kapacitetami ustvarja idealne pogoje za rekreativne in profesionalne treninge. Delo naših društev je pomemben doprinos k razvoju vrhunskega nacionalnega športa. Pri tem pa ne smemo prezreti delo posameznih društev, ki izvajajo pomembne projekte, ki spodbujajo otroke k zgodnjemu vključevanju v organizirane športne vadbe.

Simona Gaiser, pred. ŠZ občine Kidričevo     Foto: ŠZOK

Pri Športni zvezi občine Kidričevo spodbujamo posamezne projekte, obenem pa vedno strmimo k novim, drznejšim. Zavedamo se, da je pomembno negovati vse športe in dati priložnost, da se skupaj z vizijo občine odpirajo priložnosti za razvoj novih. Verjamemo, da se bo z novo vizijo lokalne oblasti to kmalu tudi uresničilo, da se bo Kidričevo otreslo oznake industrijskega naselja, da bo postalo privlačno za vse športa željne ljudi.«

V kategoriji Perspektivni športni športniki in športnice do 16 let so priznanja prejeli
Aljaž Džankič, Maša Šibila in Domen Zajšek – vsi nogometaši, atletinji Sara Planinšek in Eva Golob. Ivo Cicmanovič Zimet, strelec z zračno puško, pa je prejel plaketo ŠZ občine Kidričevo. Blaž Vidovič, član Teniškega kluba Terme Ptuj, je prejel nagrado v
kategoriji Posebni dosežki otrok in mladine.

Perspektivnim mladim športnikom sta priznanja podelila Anja Rajher in Marko Drobnič. Foto: ŠZOK

Za najboljša športna kolektiva v občini Kidričevo v letu 2017 sta bila proglašena
Nogometni klub Aluminij Kidričevo in Nogometna ekipa starejši učenci OŠ Kidričevo.

Nagrada Leonu Kaučeviču in Jerneju Ivanoviču
Priznanje za izjemne rekreativne dosežke v letu 2017 sta prejela Leon Kaučevič in Jernej Ivanovič. Leon Kaučevič tekmuje v disciplini triatlon – Ironman in v septembru 2017 se je udeležil kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo na Havajih. V 2018 ima v planu Ironman Nica in tudi na ta podvig se že intenzivno pripravlja. Tudi Jernej Ivanovič se je lanskega septembra v družbi dekleta Sare Černjavič in Leona Kaučeviča podal v ZDA, kjer je nastopil na tekmi svetovnega prvenstva v polovični Ironman razdalji. Ivanovič pa ima tudi že vabilo na svetovno prvenstvo 2019 serije Challenge.

Foto: ŠZOK

Priznanja zaslužnim športnim delavcem, ŠD Cirkovce
Marko Mihelič, Anton Podvršek, Slavko Krajnc in Tone Pernat so prejeli priznanje kot zaslužni, dolgoletni športni delavci, ki so veliko doprinesli razvoju športna v občini Kidričevo, v tej kategoriji pa je priznanje prejelo tudi Športno društvo Cirkovce, ki aktivno sodeluje na vseh lokalnih, regijskih in vedno pogosteje tudi na državnih športnih prireditvah.

Zaslužni športni delavci v občini Kidričevo. Foto: ŠZOK

Katja in Tilen – športnica in športnik občine Kidričevo za leto 2017
Najboljša športnica občine Kidričevo za leto 2017 je postala Katja Babič, članica Powerlifting zveze Slovenije – zveza triatlona moči. S skupnim številom točk je Katja med top 3 powerlifterji v Sloveniji (ženske in moški) in že ima izpolnjeno normo za Univerzitetno prvenstvo, ki bo junija 2018 v Plznu (Češka)
Najboljši športnik občine Kidričevo za leto 2017 pa je postal je Tilen Pušnik. Tilen je član Odbojkarskega kluba Siplayer Fram in OK Maribor, večkratni državni prvak, odličen je bil v kadetski reprezentanci, trenutno pa je član mladinske reprezentance Slovenije 2017/18, s katero je v lanskem decembru že osvojil 2. mesto na srednjeevropskem prvenstvu Mevza v Mariboru.
TM, foto: arhiv ŠZ občin Kidričevo (ŠZOK)