Prvi primer koronavirusa na Ptuju

 

Prejeli smo potrditev informacije o primeru prve okužbe s koronavirusom na Ptuju. Gre za zaposlenega v upravi Perutnine Ptuj, ki ima svojo poslovno stavbo na Potrčevi cesti na Ptuju. Informacija se širi tudi po socialnih omrežjih.

Generalni direktor Perutnine Ptuj, g Enver Šišić, je preko službe za odnose z javnostmi sporočil, da so v sredo zvečer prejeli obvestilo o potrjeni okužbi s koronavirusom enega izmed zaposlenih v poslovni stavbi Perutnine Ptuj. Takoj po prejetem obvestilu so sprejeli ustrezne ukrepe in poslovno stavbo (do konca tedna) zaprli, obvestili sodelavce, ki so tam zaposleni in jim odredili delo od doma. V teh dveh dneh bodo stavbo ustrezno razkužili in jo v ponedeljek, 16. marca, odprli. Vstop bo omogočen le zaposlenim na tej lokaciji. Poskrbeli bodo, da bodo delovni procesi ustrezno tekli naprej. Proizvodnja poteka nemoteno. S ciljem omejevanja tveganj in zaščite zaposlenih na vseh ostalih lokacijah Perutnine Ptuj dosledno izvajajo sprejete preventivne ukrepe: omejen vstop in prepoved obiskov, merjenje telesne temperature zaposlenim, dodatno čiščenje prostorov ter omejitev službenih poti in sestankov.

 

Foto: Twitter

Premier v odhodu, g. Marjan Šarec je sicer že ukazal Ministrstvu za izobraževanje in zdravje, da pripravijo vse nujne ukrepe za zaprtje vseh vzgojno-izobraževalnih ustanov. V ponedeljek bodo zaprte vse šole, vrtci, fakultete skupaj z dijaškimi domovi. Odpovedan je tudi svetovni pokal v alpskem smučanju v Kranjski Gori.

Direktorica zdravstvenega doma Ptuj, Metka Petek Uhan je včeraj v izjavi za javnost poudarila, da opažajo bojazen pred virusom tudi na našem območju, saj se veliko število ljudi obrača za nasvete preko telefona. Po njenih zagotovilih so preventivni ukrepi vzpostavljeni in so zadeve obvladljive.

Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj je ob 13.00 sklicala tudi novinarsko konferenco na katerih bodo spregovorili o ukrepih glede koronavirua.

Foto: Twitter

TM