Prva operativna vaja članic OGZ Ptuj

Stojnci, OGZ Ptuj, članice, vaja

Preverili usposobljenost operativnih članic

V Območni gasilski zvezi (OGZ) Ptuj so včeraj dokazali, da imajo tudi dobro usposobljene operativke. Na območju Gasilskega poveljstva občine Markovci, v Stojncih pri gasilskem domu, je bila namreč prva večja operativna vaja članic z udeležbo 45 operativk, med katerimi je bila tudi posebna enota usposobljenih prostovoljk Rdečega križa in Civilne zaščite. Vodja intervencije je bila izkušena gasilka Valerija Fišinger.

V vaji so sodelovale tudi pripadnice Rdečega križa in Civilne zaščite

Vajo članic – požar Stojnci so izvedli na podlagi predpostavke, da je ob 18. uri prišlo do močne eksplozije in posledično do požara na obrtnem objektu, ki je služil kot skladišče. Požar se je po eksploziji zaradi močne intenzitete gorenja barv in lakov razširil na ostrešje gasilskega doma. Zaradi eksplozije je bilo poškodovanih več mladostnikov, ki so bili v bližini na gasilskih vajah, nekateri pa so se razbežali v bližnji gozd. Enote je na kraju nesreče pričakalo tudi več poškodovanih oseb, ki pa so jih operativke kar najhitreje primerno oskrbele, požar na objektu so uspešno pogasile, uspešno pa se je zaključila tudi iskalna akcija pogrešanih oseb.

Marjan Meglič, predsednik OGZ Ptuj: »Čestitka za pogum, ki ste ga pokazale na vaji. Dejansko ste pokazale vse, kar ste se naučile na izobraževanjih in kar ste pridobile skozi leta izkušenj. Vajo ste izpeljale solidno, za kar vam tudi čestitam in želim si, da bi s tem nadaljevale.«

Za dobro izvedbo skupne vaje se je članicam zahvalila Marica Mlakar, vodja članic v OGZ Ptuj, za pripravo načrta, vsebine vaje in vso koordinacijo pa Primožu Korošaku, poveljniku PGD Ptuj.

Zvonko Glažar, poveljnik OGZ Ptuj: »S to vajo se je izpolnila tudi moja dolgoletna želja, kajti želel sem videti tudi članice v postroju in operativni akciji. Prepričali smo se lahko, da imamo tudi močno operativno enoto, da lahko našim občanom najprej ponudimo varnost, kar od nas tudi pričakujejo. Nesreče se dogajajo, pred tem si ne smemo zatiskati oči. Vprašanje je samo kdaj in kje nas bo doletela nesreča, kakšna bo. Po analizi vaji bomo naredili podlage in izhodišča za naslednjo operativno vajo.«

TM, foto: TM