Prva likovna kolonija na Hajdini

hajdina, likovna kolonija, sv. martin, razstava, praznik občine

Ustvarjalo 29 slikarjev

V občini Hajdina je članom Likovno-fotografske sekcija KPD Stane Petrovič Hajdina v soboto, 20. maja  uspelo izpeljali I. likovno kolonijo Hajdina 2017. V središču občine na Zg. Hajdini je ustvarjalo 29 ljubiteljskih likovnikov, tematika je bila posvečena občinskemu prazniku in martinovanju,  dogodek zamišljen tudi kot srečanje likovnih sekcij Vurberka in Hajdine, pa je bil hkrati tudi prispevek k Tednu ljubiteljske kulture.

Marsikaj zanimivega so slikarji videli v Hramu hajdinskih kletarjev. Foto: SB

Likovno druženje so začeli s krajšim kulturnim programom, v katerem so nastopile Ljudske pevke KPD Hajdina in Alen Gojkovič, državni prvak v igranju na diatonično harmoniko, nadaljevali pa s pozdravnimi nagovori Cecilije Bernjak, predsednice LiFoS občine Hajdina, Barbare Zajc, predsednice KPD Hajdina, Hilde Bedrač, predsednice Zveze kulturnih društev občine Hajdina, Jelke Leskovar, mentorice Likovnih sekcij LISE in BrestArt, Marjana Špinglerja, mentorja Likovne sekcije Vurberk in mag. Stanislava Glažarja, župana občine Hajdina. Nato pa so slikarji poiskali vsak svoj kotiček in pričeli z delom, je po uspešno izpeljani prvi likovni koloniji dejala pobudnica in članica skupine hajdinskih likovnikov Silvestra Brodnjak, ob tem pa poudarila, da je bil sveti Martin oblegan z več strani, marsikaj zanimivega pa so slikarji videli tudi v Hramu hajdinskih kletarjev, ki ga je za udeležence dal na voljo hajdinski župnik, naddekan Marijan Fesel.

SLIKE BODO NA OGLED NOVEMBRA OB OBČINSKEM PRAZNIKU

Letošnji slikarski utrinek iz središča občine Hajdina. Foto: SB

Silvestra Brodnjak: “Za prvo kolonijo smo si izbrali občinsko in župnijsko središče, naslednjič pa pride na vrsto ena izmed ostalih šestih vasi. Zahvaljujemo se občini Hajdina, ZKD občine Hajdina, KPD Stane Petrovič Hajdina, Župniji sv. Martina, ki so podprli našo zamisel, prav tako pa vsem sodelujočim v organizacijskem odboru ter udeležencem kolonije, za njihov prispevek k temu, da današnja sobota ni bila čisto običajna. Na razstavi ob občinskem prazniku pa si bodo vsi lahko ogledali, kar je minulo soboto začelo nastajati.”

TM, Vir in foto: Silvestra Brodnjak