Proslava ob zaključku šolskega leta in dneva državnosti v OŠ Voličina

V Kulturnem domu Voličina je bila 16. junija proslava ob zaključku šolskega leta in v počastitev dneva državnosti, ki so jo pripravili učenci in učitelji OŠ Voličina. Proslava je bila vrhunsko izvedena, zabavna, sproščena, originalna, z vsebinskim sporočilom. Govornika na prireditvi sta bila ravnatelj Anton Goznik in župan mag. Janez Kramberger, ki je uspešnim učencem podelil priznanja.
PRIZNANJA ŽUPANA SO PREJELI:
ANAMARI FIRBAS je na natečaju najboljših izdelkov v projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo osvojila 3. mesto, mentorica Simona Čuček.
TAI KMETIČ je na 52. tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije v disciplini tolkala v kategoriji 1c osvojil zlato plaketo.
LUKA SIMONIČ je na mednarodnem plesnem tekmovanju Rolly open v mariborski Dvorani Tabor v kategoriji duet Urban (hip-hop) osvojil zlato medaljo.
JAŠA VRČKO je zmagal na mednarodnem tekmovanju v wakeanju na Krku, ki je štelo kot hrvaško državno prvenstvo.
MAKS ŠEŠERKO je na državnem tekmovanju iz znanja zgodovine osvojil zlato priznanje, mentor Dejan Kramberger.
JURE SIRK je na državnem tekmovanju iz znanja biologije osvojil zlato Proteusovo priznanje, mentorica Janja Horvat.
NEJA DITNER, VITA MUNDA IN NEŽA KUHAR so na 24. državnem tekmovanju društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije Zdrav dih za navdih, z raziskovalno nalogo Alergije, osvojile najvišje priznanje Zlato trstiko, mentorica Janja Horvat.
JULIJA HORVAT je na državnem prvenstvu šolskega plesnega festivala v latinsko-ameriških plesih osvojila 3. mesto in prejela zlato priznanje, mentorica Petra Cvikl Marušič. Julija je s člansko ekipo KMN Slovenske gorice v sezoni 2022/23 osvojila 2. mesto v državnem prvenstvu v futsalu za ženske.
MIJA MARUŠIČ je na državnem prvenstvu šolskega plesnega festivala v latinsko-ameriških plesih osvojila 3. mesto in prejela zlato priznanje, mentorica Petra Cvikl Marušič. Mija pleše pri plesni šoli Tovarna plesa in je s skupino Moderni člani na mednarodnem tekmovanju Dance challenge v Samoborju, Dance cup v Križevcih, Libero dance festu v Dobrovi in Rolly open v Mariboru osvojila 1. mesto ter na World Dance Masters – DanceStar v Poreču 2. mesto.
RENE MARIN je na državnem tekmovanju iz konstruktorstva in obdelave gradiv v kategoriji les osvojil zlato priznanje, mentorica Janja Horvat.
AMBROŽ KURNIK je na državnem tekmovanju iz konstruktorstva in obdelave gradiv v kategoriji les osvojil zlato priznanje, mentorica Janja Horvat.
ALEN SUŽNIK je na državnem tekmovanju iz znanja matematike osvojil zlato Vegovo priznanje, mentorica Natalija Ornik Kramberger.
Fotogalerija in vir novice na Facebook strani občine Lenart.