Proslava ob občinskem prazniku Lenart

V petek, 5. novembra, je v Domu kulture Lenart potekala osrednja slovesnost ob letošnjem občinskem prazniku in 825. obletnici prve omembe Lenarta v pisnih virih.

Zbranim je ob občinskem prazniku čestital župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger in dodal, da bo letos namesto njega spregovorila tehnika, saj je sledil video nagovor s prikazom izvedenih investicij v občini in predstavitev smernic nadaljnjega razvoja občine, ki ga pripravil domačin Sandi Kolarič.

Brezstično so zaradi epidemioloških razmer podelili priznanja. Najprej so bila podeljena priznanja župana, ki sta jih prejela Karin Petko in Zlatko Gričnik. Karin je prejela priznanje župana za ustvarjalno, uspešno delo v ljubiteljski kulturi in za prostovoljno delo z mladimi. Zlatko pa za požrtvovalno in strokovno delo in vodenje Doma sv. Lenarta ter delovanje v korist skupnosti.

Župan je podelil tudi Spominske znake Vlade Republike Slovenije za požrtvovalnost v boju proti Covid-19, ki so jih prejeli: Zdravstveni dom Lenart, direktor Jožef Kramberger, dr. med. spec., Franc Krivec, poveljnik Civilne zaščite Občine Lenart, Zmago Šalamun, obveščanje javnosti Kreativna Pika d.o.o., Mirko Kojc, namestnik poveljnika Civilne zaščite Občine Lenart in Klavdija Drašak, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Lenart.

Na slovesnosti so podelili priznanja: plaketo Občine Lenart sta prejela Stildom, družba za proizvodnjo, posredništvo, gradbeništvo, storitve in trgovino d.o.o. in Avtoservis in bar Valerija Milan Vuzem s.p., bronasti lenarški grb so prejeli Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice, Nina Šulin in Avtoprevozništvo Majer Ivan s. p. Srebrni lenarški grb sta prejela Tatjana Kraner in podjetje KGS Krajnc, kmetijske in gradbene storitve, biomasa in raziskovanje, d.o.o.

Zlati lenarški grb pa je prejel poslanec Franc Breznik.