Prizidek na OŠ Lenart plod uspešnega dela Janševe vlade

Na dvorišču Osnovne šole Lenart so v torek obeležili začetek del za izgradnjo novega prizidka. Slovesnost so zaznamovali zasaditev hrasta in odkritje spominske plošče, dogodek pa je zbrane navdal z optimizmom in ponosom.

 

Župan Lenarta, mag. mag. Janez Kramberger, se je ob tej priložnosti zahvalil poslancu SDS Francu Brezniku za njegov pomemben prispevek pri realizaciji projekta. Kramberger je poudaril, da bodo osnovnošolci zaradi investicije pridobili devet učilnic za prvo triado, štiri specializirane učilnice, knjižnico, učitelji pa dostojno zbornico. S pomočjo tega prizidka bo šola “pridobila tudi na varnosti in v organizacijskem delu, da bo za več kot 600 učencev šolanje prijaznejše in ugodnejše”, je še dodal.

Poslanec SDS Franc Breznik je v svojem govoru izpostavil, da je projekt rezultat uspešne koalicije pod 3. vlado Janeza Janše.

“Še en projekt, ki je sad uspešne koalicije pod 3. vlado Janeza Janše in predstavlja kamen v mozaiku rekordnega sofinanciranja šol, vrtcev in športne infrastrukture v višini 120 milijonov evrov,” je poudaril Breznik.

V nadaljevanju je Breznik izpostavil pomen osnovnih šol kot vzgojno-izobraževalnih ustanov ter pomen sodelovanja in timskega dela. Mladim sokrajanom je svetoval, naj živijo svoje sanje in ne obupajo, saj je vsak posameznik edinstven in ima možnost uspeti v življenju.

Na svojem družabnem omrežju Facebook je Breznik obljubil: “Nikoli ne bom nikoli pozabil na lokalno okolje, zato bom imel evropsko pisarno izven Ljubljane!”

Poleg političnega delovanja je Franc Breznik aktiven tudi v lokalnih kulinaričnih dogodkih, saj je v Cirbeškem kotlu pripravljal dobrote za obiskovalce.

MR