Prireditev ob 90-letnici PGD Ptujska Gora in predaji novega gasilskega vozila ter praznovanje 28. dneva gasilcev

V soboto je igrišče pri domu krajanov in gasilcev Ptujska Gora gostilo veličastno prireditev ob 90-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Ptujska Gora. Ta pomemben dogodek je zaznamovala slavnostna predaja novega gasilskega vozila GVC-1 Scania, ki je postalo ponosno orodje v boju proti požarom in reševanju življenj.

 

Novo vozilo je bilo predano v svečanem obredu, ki je privabil občinstvo, sestavljeno iz gasilcev, krajanov in drugih gostov. GVC-1 Scania bo znatno izboljšalo učinkovitost in hitrost posredovanj PGD Ptujska Gora, kar bo še okrepilo njihovo vlogo v lokalni skupnosti.

Dogodek je bil še dodatno posebne narave zaradi praznovanja 28. dneva gasilcev Gasilske zveze Majšperk. Veliko število gasilcev iz različnih društev in njihovih podpornikov se je zbralo, da bi počastili dosežke in dolgoletno predanost gasilstvu. Vzdušje je bilo prežeto s ponosom, tovarištvom in veseljem, kar je odsevalo globoko zakoreninjeno spoštovanje do tega plemenitega poklica.

Ob 20. uri se je začela gasilska veselica, kjer je ansambel Aplavz poskrbel za odlično glasbeno spremljavo večera. Veselica je bila popestrena z bogatim srečelovom, ki je navdušil udeležence s številnimi privlačnimi nagradami. Glasba, smeh in ples so napolnili šotor, zabava pa je trajala do poznih nočnih ur.

Prireditev ob 90-letnici PGD Ptujska Gora je izpostavila ne samo dolgoletno tradicijo gasilstva, ampak tudi trdno povezanost in predanost gasilcev, ki so pripravljeni pomagati v vsakem trenutku. S svojo prisotnostjo in podporo so vsi zbrani izkazali globoko spoštovanje do dediščine gasilstva na Ptujski Gori, ki bo zagotovo še naprej cvetela.

MR