Priljubljena Odprta kuhna danes gostuje na Ptuju

ptuj, odprta_kuhna, mestni trg

Kulinarični dogodek od 11. ure na Mestnem trgu

Odprta kuhna se bo s svojo kulinarično karavano to soboto prvič ustavila na Ptuju. Na Mestnem trgu se med 11. in 21. uro obeta edinstven na gurmanski sprehod med stojnicami – na voljo jih bo kar 25 – obiskovalci pa bodo lahko okušali dobrote iz različnih slovenskih pokrajin in tudi priznanih svetovnih kuhinj. Skratka na Ptuju se bodo pomešali okusi z vsega sveta.

Kulinarični dogodek naj bi na Ptuj pritegnil obiskovalce s celotne Štajerske. Foto: Odprta kuhna

Odprta kuhna je edinstvena in najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas, ki že od leta 2013 prinaša svežino in novosti na slovensko kulinarično sceno. Od zgodnje pomladi pa vse do pozne jeseni med svoje stojnice vabi mnoge ljubitelje dobre hrane in sproščenega druženja. Na odprti kuhno so se že zelo privadili v Ljubljani in Kopru, zdaj pa po velikem zanimanju prihaja tudi v najstarejše slovensko mesto, ki se bo za ne dan spremenilo v mesto kulinaričnih doživetij. Sodelovali bodo tudi domači gostinci, med njimi tudi Gostilna Ribič, sicer pa odprto kuhno na Ptuju organizirajo s pomočjo Zavoda za turizem Ptuj.

Gurmanski sprehod med 25 ponudniki

Odprta kuhna bo s svojo kulinarično karavano na Ptuju razvajala ljubitelje raznolike kulinarike in obiskovalci bodo lahko uživali v dobrotah, ki jih bo na stojnicah pripravljalo 25 ponudnikov.

Na Mestnem trgu se bodo predstavili Abi Falafel, Argentino Steakhouse, Atelier Karim, Burrito Loco, Dežela okusov, Dvor Jezeršek, Experiment; No Art = No Fun, Galerija okusov, Gostilna in pivnica Stari pisker, Gostilna Ribič, GourmeThomas, Green Republic – Smoothies and more, Hiša turške kulinarike Yildiz Han, Hood Burger, Indijska restavracija Namaste, Jack & Joe Steak and burger club, Jedu Streetfood, Kuhinja Krušič, Nonbiri, Organic Garden, Restavracija Kitajski vrt, Roza slon, Taverja Tatjana in Twister Ice cream rolls. Za dodatno osvežitev bodo poskrbeli na stojnici Craft Beer, na kateri bodo ljubiteljem piva ponudili cvetober kakovostnih pivovarskih zvarkov.

TM, Vir: odprta kuhna