Približuje se rok za oddajo prošnje za bivanje študentov za študijsko leto 2022/2023

16. avgust 2022 je rok za oddajo prošnje za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov in hkrati rok za oddajo prošnje za sprejem za študente, ki želijo biti uvrščeni na prvo prednostno listo.

 

Približuje se rok za oddajo prošenj za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2022/23.

Študenti morajo na spletnem portalu eVŠ najkasneje do 16. avgusta 2022 oddati:

  • prošnjo za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2022/23 oziroma
  • prošnjo za sprejem na subvencionirano bivanje študentov v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2022/23 za študente, ki želijo biti uvrščeni na prvo prednostno listo (študenti, ki želijo biti uvrščeni na prvo prednostno listo)

Javni razpis in pregled razpoložljivosti subvencij za bivanje po visokošolskih središčih
V letošnjem razpisu za bivanje je sicer novost, da študenti lahko oddajajo prošnjo za sprejem tekom celotnega študijskega leta oziroma do 1. junija 2023 (s to razliko, da če jo oddajo po 16. avgustu 2022, bodo uvrščeni na naslednjo prednostno listo po izdaji odločbe o dodelitvi subvencije).

Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov.

Skupaj je razpisanih 12.149 mest za subvencionirano bivanje, in sicer za sprejem 4685 in 7464 za podaljšanje bivanja, ter 49 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito in študentom s priznano začasno zaščito.

Vir: gov.si

Preberite še:

Temu ne bodo ubežali niti tisti z najnižjimi plačami- znižale se bodo plače, tudi minimalne!!!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Prihaja recesija? Revščina je pred vrati! Kje smo z evropsko minimalno plačo?

Smrtna nesreča deklice v Markovcih vrh ledene gore: Se bo na…

 

MR