Pri Tonetu na Bregu super malica ob ponovnem odprtju starega mostu

Znani ptujski gostinec Bojan Svenšek, Gostišče Pri Tonetu na Bregu je odprtje obnovljenega starega ptujskega mostu pospremil s prav posebno ponudbo. Gostom je ponudi prav posebno super malico s sladico in naletel na odličen odziv.

Gostinec Bojan Svenšek; foto: TM
Brez dobre malice in brez »pohanega« ptujskega piščanca si na Ptuju skoraj ne moremo predstavljati slavnostnega in težko pričakovanega dogodka, kar otvoritev obnovljenega mostu nedvomno je, pravi gostinec Bojan Svenšek. Zato se je s svojo ekipo odločil, da gostom ponudi nekaj domačega, ptujskega. Ob ocvrtem piščancu so v super malici ponudili zeljno solato s krompirjem in povrhu še odlično sladico.

Gostje so si super malico zaželeli že v petek

Tako terasa kot notranji prostori gostišča so bili danes zelo dobro zasedeni, številni pa so si super malico odnesli tudi domov. Gostje, ki so slišali radijsko obvestilo in videli objavo na facebooku so po super malici povpraševali že kar prejšnji petek, ko so Ptujčani dejansko sprostili promet na obnovljenem mostu. Vsem, ki so imeli željo po ocvrtem piščancu že v petek, so seveda z veseljem ustregli, je pojasnil Svenšek, v ponedeljek pa so zgodbo o posebni malici Pri Tonetu samo še nadaljevali. V nekaj urah so postregli nekaj sto malic.

Ponedeljkova super malica Pri Tonetu; foto: TM

Po obnovi starega ptujskega mostu Pri Tonetu ne manjka svežih idej

Da je bila ideja ptujskega gostinca zares dobra in izvirna, so danes potrdili številni gostje, tisti redni in tudi tisti, ki se v znano ptujsko gostilno odpravijo le tu in tam. Danes so bili vsi dobrodošli, je z zadovoljstvom povedal Bojan Svenšek, ki pa se tega ni domislil kar čez noč, ampak se mu je ideja porodila že lani julija, ko so stari most, ki se nahaja v bližini gostišča, popolnoma zaprli zaradi nujne sanacije. Zaprtje mostu je njemu in tudi ostalim gostincem na desnem bregu Drave povzročilo nemalo težav in izpad dohodka, zato se je moral vsak znajti po svoje, a po dobrem letu se zadeve spet vračajo na stare tirnice, optimistično pove Svenšek.

Gostišče Pri Tonetu na Bregu; foto: arhiv Svenšek

Ponudba Pri Tonetu na Bregu se v času obnove mostu ni kaj veliko spreminjala, v gostišču ostajajo pri ponudbi jedi prave domače kuhinje, v kateri pa ocvrti – pohani ptujski piščanec nikakor ne sme manjkati. Gostje, tako domači kot tuji, po tej specialiteti veliko posegajo, zato mora biti obvezno na jedilniku, doda Svenšek, ki zdaj že razmišlja, da bi morda vsak mesec poskrbel za kakšno kulinarično presenečenje in s tem pritegnil goste.

Ptujski gostinec s svojo dolgoletno ekipo uresničuje vedno nove ideje

Z občutkom za negovanje lokalnih kulinaričnih posebnosti Bojan Svenšek po očetu Antonu uspešno nadaljuje tradicijo družinskega gostišča. »Zaprtje starega dravskega mostu smo gostinci na tej strani Ptuja zelo občutili in po dobrem letu, ko je most spet odprt, ne bo lahko privabiti gostov, da se spet vrnejo k nam. Ponudba mora biti dobra in pestra, za kar se trudimo, posebej pa sem vesel, da je naša domača kuhinja vedno dobro sprejeta. A vsega tega ne bi zmogel, če ne bi imel prave ekipe v kuhinji in strežbi, ki se trudi vsak dan, da so gostje zadovoljni. Idej in izzivov za prihodnost ne bo zmanjkalo,« je še dodal predani ptujski gostinec, ki dejansko uspešno krmari svojo dolgoletno ekipo in se odlično znajde tako za kuhinjskim pultom kot med gosti.
Foto: TM