Prenovljena mestna lekarna od ponedeljka že na voljo strankam

ptuj, mestna-lekarna, prenova

Po novem robotizirano skladišče za shranjevanje in prinos zdravil

Lekarna Ptuj na Trstenjakovi ulici na Ptuju je v zadnjih dveh mesecih doživela popolno preobrazbo. V povsem prenovljenih, sodobnih prostorih z interaktivnimi elementi od včeraj mestna lekarna že obratuje nazaj na »stari« lokaciji, s prenovo pa je postala ena izmed najsodobnejših lekarn v Sloveniji.

Kot je dejala direktorica Lekarn Ptuj Darja Potočnik Benčič so v zares kratkem času lekarno oblekli v novo podobo, dodali pa so ji tudi nove vsebine, kot je več zasebnosti pri svetovanju, čakalnico v času dežurne službe in virtualne police. Te nudijo tudi strokovne vsebine, kot je pravilen način aplikacije določenih zdravil in številne tehnološke novosti, je še pojasnila Potočnik – Benčičeva.

Ob pričetku prenove lekarne je bila le-ta ocenjena na 285 tisoč evrov ter dodatnih 15 tisoč evrov za interaktivne lekarniške police in menjavo dotrajane opreme v vrednosti 8.000 €. Robotizirano skladišče naj bi najeli za 10 let, je v avgustu na novinarski konferenci dejala direktorica Potočnik – Benčičeva.

Zaposleni prvi dan v prenovljeni mestni lekarni. Foto: Darja Potočnik Benčič

Sicer pa so svetli lekarniški prostori po novem opremljeni s sodobno oblikovanim interierjem in zavzemajo robotizirano skladišče za shranjevanje in prinos zdravil. Velika pridobitev za lekarno je tudi nov čakalni sistem, ki bo izkoreninil tradicionalne stoječe čakalne vrste. Pomemben delež prenove naj bi bila tudi zasebnost pacientov, saj bodo slednji pri svetovanju zdravil deležni veliko več zasebnosti, kot do sedaj.
Novost je storitev Pregled uporabe zdravil

Kot smo izvedeli za stranke ptujske mestne lekarne v teh dneh v prenovljenih prostorih pripravljajo tudi »presenečenja«, od popustov na nekatere izmed kozmetičnih linij, brezplačno merjenje glukoze, podarjali bodo knjižice o imunskem sistem ter informirali o storitvi Pregled uporabe zdravil, ki velja za eno izmed novejših storitev, ki jih ponujajo v lekarni. Sicer pa v ptujskih lekarnah zagotavljajo, da se bodo za paciente tudi v prihodnje nenehno trudili, ne le z modernizacijo in nenehnimi posodobitvami, temveč tudi z strokovnim pristopom, pridobivanjem novih kompetenc in celovitimi rešitvami za paciente in druge uporabnike storitev lekarne.

TM, Vir in foto: Lekarne Ptuj, Creativelab.si