Prenova Lekarne Ptuj poteka po terminskem planu

ptuj, lekarna, trstenjakova, obnova

Trenutno delajo na začasni lokaciji
Še letos bo Lekarna Ptuj na Trstenjakovi ulici 9 na Ptuju doživela celovito prenovo. Lekarna se bo lahko še letos v začetku oktobra ponašala s številnimi novostmi, ki jih poznajo v sodobno urejenih lekarnah po svetu. V času obnove lekarna nemoteno obratuje v istem objektu – na začasni lokaciji, preskrba z zdravili in drugimi izdelki ter dežurna služba pa poteka povsem nemoteno, so potrdili v vodstvu ptujske lekarne.

»Terminski plan celovite prenove in gradbenih del potekajo po predvidenem planu. Zaključene so strojne in elektro instalacije tar postavljanje vmesnih sten, sistem prezračevanja in hlajenja. Sledi pleskanje in polaganje talnih oblog, da bo prostor v naslednjih dneh pripravljen za postavitev robotiziranega skladišča in notranje opreme,« je poudarila direktorica Lekarn Ptuj Darja Potočnik Benčič, ob tem pa dodala,

da prenova centralne lekarne zajema robotizirano skladišče za shranjevanje in prinos zdravil, preureditev prostora in izdajnih mest, da bo zagotovljene več zasebnosti pri svetovanju ob izdaji zdravil, čakalnico za paciente in prav tako več zasebnosti v času dežurne službe, nov sistem čakanja brez stoječih čakalnih vrst, sodobno oblikovan interier in mnoge druge novosti.

Pogled v prostore centralne ptujske lekarne, kjer poteka adaptacija. Foto: Creativelab.si, Kreativni laboratorij

Sicer pa so po beseda Potočnik-Benčičeve novosti, ki jih prinaša obnova lekarniških prostorov, v prvi vrsti namenjene pacientom, posebno pozornost pa bomo namenili tudi invalidom in mamicam z vozički. S prenovo lekarne bodo boljše delovne pogoje pridobili tudi zaposleni. Lekarna Ptuj v centru mesta bo pridobila tudi nove virtualne interaktivne lekarniške police, zasloni na dotik bodo nudili boljšo preglednost zdravil in drugih izdelkov, hkrati pa bo omogočeno iskanje po izdelkih, proizvajalcih in indikacijah, še sporočajo iz ptujske lekarne.

Investicija v celotno prenovo lekarne je ocenjena na 285 tisoč evrov, dodatnih 15 tisoč evrov bodo stale interaktivne lekarniške police in menjava dotrajane opreme v vrednosti 8 tisoč evrov. Robotizirano skladišče bodo najeli za 10 let, je omenila Potočnik-Benčičeva ter poudarila, da če bodo v naslednjih letih občine ustanoviteljice na Ptujskem podprle njihove načrte, bodo novosti uvedli tudi v druge lekarne.

TM, Foto: Creativelab.si, Kreativni laboratorij, d.o.o.