Predstava iCankar na ptujskem odru

ptuj, mestno-gledališče, premiera, iCankar

Sinoči peta premiera ptujskega mestnega gledališča

Obiskovalci Mestnega gledališča Ptuj so sinoči spremljali že peto premiero aktualne sezone. Tokrat so na ptujskem odru uprizorili predstavo iCankar (detektivko za mlade), ki  jo želijo posebej približati mlajši publiki; tako osnovnošolcem, kot srednješolcem.

Režiserka Maruša Kink, ki je na Ptuju že sodelovala pri veliki uspešnici Veliki pok, se je na ptujske odrske deske vrnile s svojo ekipo, v predstavi pa igrajo: Nataša Keser, Jure Kopušar, Vid Klemenc in Domen Valič.

Predstavo so na Ptuju pripravili v letu, ko mineva sto let od smrti prvega slovenskega poklicnega pisatelja, predstavo iCankar pa so si zamislili kot napeto zgodbo, ki popelje po različnih dogodkih Cankarjevega življenja, tudi tistih, ki so plod pisateljeve domišljije.

Ekipa, ki tokrat sodeluje v mladinski detektivki iCankar, se je pred sredino premiero predstavila na novinarski konferenci. Foto: arhiv MGP

Predstava je nastala v koprodukciji z Zavodom Margareta Schwarzwald in Cankarjevim domom Ljubljana. Režiserka je Maruša Kink. Premiera v Mestnem gledališču je bila sinoči, ponovitve pa so na sporedu danes, 11. januarja, ob 9.30 in 11.00 za šole in izven, pa tudi v petek, 12. januarja, prav tako ob 9.30 in 11.00 za šole in izven.

TM, foto: arhiv MGP