Pred festivalom Arsana na Ptuju

arana, festival, ptuj, julij

Devet dni in več kot 60 dogodkov

Med 21. in 29. julijem se bo Ptuj z mednarodnim glasbenim festivalom Arsana ponovno spremenil v poletno glasbeno metropolo. Festival Arsana iz leta v leto privablja obiskovalce in zveneča imena z vseh koncev sveta, ter postaja pomembna promocija Slovenije in vrelec ustvarjanja v evropskem in svetovnem merilu.

V devetih dneh se bo na zunanjih in notranjih prizoriščih mesta odvilo več kot 60 dogodkov, kjer bo ustvarjalo in nastopilo preko 300 glasbenih umetnikov. Vrhunska klasična, jazz, etno, world instrumentalna in vokalna glasba, za vse generacije in okuse, se bo tudi letos prelivala med  arkadami dvorišča ptujskega minoritskega samostana,  DomaKULTure Muzikafe,  atrija Hotela Mitra, na ulicah, dvoriščih in trgih ter v kavarnah, Ptujskem gradu in v  čudovitem ambientu dominikanskega samostana.

V času 9. glasbenega festivala Arsana bodo na Ptuju nastopili: The Swingles ( 5x Grammy award), Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor, Vlado Kreslin & Beltinška banda & Mali bogovi, Tadej Toš & The band Rokezije, MI2, Ljudska z godba, Port of life, Večer flamenka, Klapa Iskon, Towel of shower, …

Glasbeno dogajanje v mestu, bodo zapolnili še mnogi priznani domači in tuji izvajalci, ob glasbenem festivalskem dogajanju bo letošnje leto na Ptuju potekal že drugi evropski vokalni jazz kamp s skupino New York Voices. Poleg omenjenega kampa bo potekal tudi Art dance kamp, otroški festival, poulično dogajanje, seminarji, plesne predstave, predavanja, okrogle mize, kulinarično dogajanje, nastopi mladih glasbenikov, delavnice, …

V sredo novinarska konferenca ekipe festivala Arsana

Organizatorji mednarodnega glasbenega festivala Arsana bodo več o festivalu in dogajanju v mestu ob Dravi predstavili na novinarski konferenci, ki bo v sredo, 31. maja, ob 10. uri poročni dvorani Mestne občine Ptuj.

TM, Vir: Arsana