Potrjen primer okuženega s koronavirusom v Talumu

Iz podjetja Talum d.d. so nam potrdili, da so bili 14. 3. obveščeni o prvem primer koronavirusa med sodelavci. Sporočajo, da je ta bil že nekaj dni prej odsoten z delovnega mesta. Ožja ekipa sodelavca je nemudoma obveščena in pozvana k samoopazovanju.

 Poudarjajo, da jim je skrb za zdravje in varnost zaposlenih ključna. Ker Talum sodi med gospodarske družbe, ki so ključnega pomena za delovanje države, so svojo dejavnost organizirali tako, da poteka nemoteno.

Z 15. 3. so tako prešli v t.i. »vikend način« delovanja, s tem zagotavljajo nujni nemoten delovni proces. Zaposleni sedaj koristijo ure, letni dopust iz leta 2019 in sorazmerni dela letnega dopusta za leto 2020. V primeru nujnih potreb se zagotavlja delo na daljavo, v primeru izrednih potreb pa se zagotavlja delo z omejitvijo maksimalno 1 sodelavec v pisarni.

Že pred pojavom prvega primera pa so sprejeli številne ukrepe, kot so med drugim odpoved vseh službenih potovanj na območja, kjer je razglašena karantena in omejitev poti na druga območja, omejitev sestankov, poslovnih obiskov, organiziranih ogledov, internih usposabljan itd. V Talumu so poskrbeli tudi za nabavo dodatnih dozirnikov z dezinfekcijskimi sredstvi. Z obvestili poskušajo osveščati delavce glede higiene in preprečevanja okužb s koronavirusom. Omejili so tudi število ljudi v skupnih prostorih.

Kirzni štab RS je sporočil, da je bilo do 14. ure  na okužbo s koronavirusom testiranih 6712 oseb. Okužba je bila potrjena pri 253 osebah, to je 34 več, kot včeraj.

MT