Postanite PROSTOFER

Občina Ormož je pristopila k projektu PROSTOFER.

 

To je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Komu je namenjen PROSTOFER?

Prostofer je namenjen vsem starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.

Kako postati PROSTOFER?

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Vozniki, ki želijo postati prostoferji, to sporočijo na Občino Ormož. Podatke z imenom in priimkom ter kontaktnimi podatki (telefon in/ali e-pošta) zainteresirani pošljite na spodnji kontakt:

Prijave zbira Mojca Zorčič, Vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve na Občini Ormož, na e-poštni naslov: [email protected], ali osebno na sedežu Občine Ormož, pisarna št. 5. Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 74-15-308.

Več informacij najdete tudi na PROSTOFER – Prostovoljni šofer.

Preberite še:

Andrej Golob: Napovedan odkup pšenice je bil velika polomija predsednika vlade in kmetijske ministrice! Država naj se vmešava čim manj!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Prejetih vse več vlog za izredno denarno pomoč: “Obvladuje strah povišanja cen v jesenskem času!”

Sladkorčki za brezdelneže, davčne batine za pridne in podjetne!

 

MR