Poslanka Suzana Lep Šimenko na letnem vrhu Globalnega foruma voditeljic

Predsednica Kluba parlamentark Državnega zbora Suzana Lep Šimenko iz poslanske skupine SDS in podpredsednica kluba Andreja Zabret iz poslanske skupine LMŠ sta se konec novembra udeležili letnega svetovnega vrha Globalnega foruma voditeljic (The Women Leaders Global Forum).

Poslanka Suzana Lep Šimenko v družbi z Vigdis Finnbogadottis, prvo demokratično izvoljeno predsednico na svetu.
Letošnji vrh Globalnega foruma voditeljic je potekal od 26. do 28. novembra v Reykjavíku na Islandiji. Poslanka Suzana Lep Šimenko je v imenu slovenske delegacije kot pozitivno izpostavila, da imamo v Državnem zboru Klub parlamentark. Prisotne je seznanila z dejstvom, da je trenutno v parlamentu le 28% žensk ter da je izjemnega pomena, da se ženske povezujejo in pomagajo druga drugi, še posebej mlajšim poslankam.
Letošnji vrh Globalnega foruzma voditelj je potekal v Reykjavíku na Islandiji.

Glavna tema letošnjega vrha je bila digitalizacija. Konferenca pa je potekala pod sloganom »Women Power« – Zmoremo. Na dogodku je bilo prisotnih okoli 500 žensk iz sveta svetovne politike, med njimi predsednice držav, vlad, ministrice in poslanke ter predstavnice z vodilnih mest v gospodarstvu.

Poslanski Suzana Lep Šimenko (desno) in Andreja Zabret (levo) na fotografiji z Vigdis Finnbogadottis, prvo demokratično izvoljeno predsednico na svetu, predsednico Islandije od leta 1980 do 1996.

Kot je povedala Lep-Šimenkova so tovrstni dogodki namenjeni zlasti medsebojnemu povezovanju, izmenjavi mnenj in iskanju skupnih rešitev. »Na konferenci je bilo v povezavi s tokratno osrednjo tematiko izpostavljeno področje, kako čim bolje izkoristiti priložnosti, ki jih nudi digitalizacija, še posebej za ženske,« je še dodala Suzana Lep Šimenko.
Foto: arhiv SLŠ