Poslanec Kosi izpostavlja problematiko reševalnih pasov na pomurski avtocesti

Poslanec Andrej Kosi je izpostavil pomembno vprašanje o varnosti na pomurski avtocesti, ki nima odstavnega pasu, kar otežuje ustvarjanje reševalnega pasu v nujnih primerih. V svojem pisnem poslanskem vprašanju vladi je Kosi opozoril na težave, ki nastanejo, ko so na prehitevalnem pasu vozila širša od dveh metrov, medtem ko so na voznem pasu tovorna vozila. V takšnih primerih je nemogoče ustvariti zadostno širino reševalnega pasu.

 

Poslancu SDS Andreju Kosiju je mar za varnost na pomurski avtocesti.

Težava je postala še posebej očitna po tragični prometni nesreči, ki se je zgodila 7. januarja 2024 na pomurski avtocesti, kjer je umrl voznik tovornega vozila. Incident je pritegnil širšo pozornost, ko je Zavod Reševalni pas na družbenem omrežju X objavil video posnetek zastoja konvoja intervencijskih vozil, ki so kljub ustvarjenemu reševalnemu pasu obstala v zastoju.

V poslanskem vprašanju je Kosi vlado vprašal, ali se zaveda problematike nezmožnosti ustvarjanja reševalnega pasu na pomurski avtocesti in ali se načrtujejo kakršnekoli rešitve za odpravo te problematike. Odgovor vlade bo ključen za razumevanje prihodnjih korakov pri izboljšanju prometne varnosti na tem ključnem avtocestnem odseku.

MR