Družini Jelki Bedrač in Mitji Rajšpu je 12. Junija okoli popoldneva požar skoraj popolnoma uničil hišo. Požar je po vsej verjetnosti povzročila električna napeljava. Požar se je zanetil v zgornjem nadstropju, kjer je imela petčlanska družina urejeno stanovanje.

Zgorelo je okoli 150 m2 ostrešja in bivalni prostori v zgornji prostorih stanovanjske hiše.

Ostali so tudi brez oblek

Gasilci so hitro prišli na pomoč, ampak je ogenj vseeno uničil celotni bivalni del hiše. Ogenj je v stanovanju uničil vse, od stavbnega pohištva (oken in vrat), vseh instalacij (elektrika, vodovod, centralna kurjava) do podov, sten, pohištva … Uničena je streha na hiši, les ostrešja je zoglenel.

Sedaj, ko so zgorelo podstrešje očistili in izpraznili, so ostale samo gole stene in streha. Talne obloge so vse odstranili.

Nastalo je za 40.000 evrov škode

Po trenutni nestrokovni oceni je nastalo za 40 tisoč evrov škode. Rdeči križ je zagnal dobrodelno akcijo za pomoč mladi družini, ki jim je ogenj skoraj popolnoma uničil dom.

Kako lahko pomagamo?

Sovaščani, prijatelji in sodelvci so mladi družini že priskočili na pomoč in sodelovali pri praznjenju in čiščenju stanovanja. Donirali so tudi nekatere materialne dobrine, brez katerih je ostala družina.

Družina trenutno biva pri mami v spodnjem delu hiše, saj v zgornjem delu ni mogoče živeti. Popraviti morajo streho, zamenjati vsa vrata in okna, inštalacije, talne in zidne obloge ter seveda stanovanje tudi opremiti.

Stanovanje žal ni bilo zavarovano, zato je Rdeči križ zagnal akcijo zbiranja sredstev in pomoči. Rdeči križ bo prispeval 2.000 evrov in sodeloval pri iskanju mojstrov, ki bi  bili pripravljeni pomagati pri obnovi hiše.

Pomagamo lahko vsi:

Rdeči Križ zbira sredstva na računu: 0420 2000 0348 846, sklic: SI00 245114, pripis: “Pomoč požar družina Bedrač”

Vir: Štajerski Tednik

Požar v Vidmu!

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR