Pomagajmo Aneju in Jaku pri življenjski borbi

velika-nedelja, dobrodelni-koncert, pomoč-dvojčka

Srčno vabljeni na dobrodelni koncert za še lepši namen

V Športni dvorani Velika Nedelja bo v nedeljo, 4. februarja, ob 18. uri dobrodelni koncert v pomoč dvojčkoma Aneju in Jaku pri lajšanju njune življenjske borbe. Celoten izkupiček od koncerta bo namenjen družini Hanželič za zdravljenje Aneja in Jaka.

Organizatorji koncerta so v povabilu na dobrodelni dogodek zapisali: »Sva dvojčka Anej in Jaka, ki sva zelo hitela na ta svet. Rodila sva se pri 25. tednu nosečnosti. Kljub temu, da sva ob rojstvu tehtala le 770 g in 760 g ter statistično gledano imela le 2% možnosti da preživiva, je bilo to dovolj za naju. Danes sva stara 4 leta in sva junaka v vseh pogledih
Jaku in Aneju so kot posledice prezgodnjega rojstva ostale hoja po prstih ter bolečine in zategnjenost mišic nog – oblika cerebralne paralize. Njuna prva štiri leta sta preživela na fizioterapijah, rehabilitacijah v Rehabilitacijskem centru Soča v Ljubljani, terapijah z živalmi, mnogih specialističnih obravnavah in se ob srčni mamici in očku borila, da sta do danes veliko napredovala.
Februarja 2018 pa bosta svojo borbo nadaljevala pod svetovno priznanim nevrologom dr. Parkom iz St. Louis Children’s hospital v Missouriju, ZDA, ki je potrdil, da sta fantka primerna za operacijo hrbtenice. Po posegu ne bo več zategovanja mišic in bolečine. Anej in Jaka bosta lahko kmalu normalno hodila. Predvideni so visoki stroški povezani z ortopedsko operacijo v tujini (tudi potni stroški, stroški bivanja celotne družine pred in po operaciji), potem pa tudi z daljšo po-operativno rehabilitacijo. Družina bo namreč v tujini ostala kar nekaj časa, da si fantka opomoreta in lahko nadaljujeta z zdravljenjem v Sloveniji.

Vstopnice so na voljo:TIC Ormož (pon-pet 8:00-16:00, sob 8:00-13:00), CENA: v predprodaji 13 eur ter na dan koncerta od 16:00 dalje v Športni dvorani Velika Nedelja, CENA: 15 eur.
Organizatorji dobrodelnega koncerta so: Gasilska zveza Ormož, TIC-Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož in prijatelji družine Hanželič
Vsi, ki bi želeli pomagati Aneju in Jaku z donacijo, lahko donacije nakažete na:
RKS-Območna izpostava Ormož na poravnalni račun banke številka: SI56010000000400014, sklic: SI11 1682750-30000044458. V namenu prosim navedite: ZA HANŽELIČ OD vaše ime in priimek ali ime vašega podjetja.