Politični vrh Slovenije se odziva na vremensko katastrofo: Janez Janša prvi pozval k solidarnosti in pomoči

Vremenska katastrofa, ki je danes prizadela Slovenijo, je sprožila val odzivov na političnem vrhu. Janez Janša, predsednik Slovenske demokratske stranke in vodja opozicije, je bil eden prvih, ki je javno izrazil svojo zaskrbljenost in solidarnost.

 

Janša je na Facebooku pozval vse državljane, da se vključijo v reševalne napore in pomagajo tistim, ki so prizadeti zaradi poplav. V svojem prvem javnem obvestilu je izpostavil pomen medsebojne pomoči in solidarnosti v takšnih trenutkih.

“Hvala gasilcem, Slovenski vojski in policiji ter vsem prostovoljcem, ki pomagate prizadetim. Priznanje tistim županom, ki so pravočasno odreagirali. #SkupajZmoremo #nisisam,” je kasneje zapisal Janša, pohvalil reševalne sile in prostovoljce ter izkazal priznanje županom, ki so pravočasno ukrepali.

Na koncu je Janša spomnil na svoje izkušnje s poplavami v Zgornji Savinjski dolini leta 1990 in poudaril, da so današnje razmere še hujše. Pozval je k ohranjanju miru in solidarnosti, da se čim prej odpravi in nadomesti škoda.

Odzivi drugih visokih slovenskih politikov, vključno s predsednikom vlade, predsednico Slovenije in predsednico Državnega zbora, so sledili kasneje, vendar so bili ti bolj generični in niso vsebovali takšnega osebnega nagovora, kot ga je izkazal Janša. Kljub temu so vsi izrazili solidarnost z ljudmi, ki so jih prizadele poplave, in pozvali k ukrepanju in pomoči.

mr