Policisti na Štajerskem prijeli tri organizatorje nezakonitih prehodov meje

Policisti na območju Haloz in na širšem Štajerskem so v zadnjih 24 urah prijeli tri organizatorje nezakonitih prehodov državne meje. Iz Policijske uprave Maribor že vsakodnevno poročajo o ilegalnih prestopih meje iz Hrvaške.

Na območju Policijske uprave Maribor še več kazenskih ovadb za tihotapljenje tujcev. Tokrat gre za državljane Bangladeša in Pakistana. Dva, ki sta v vozilih prevažala prebežnike, se na znake policistov nista ustavila. Ko so enega dohiteli, je skupaj s tujci pobegnil iz vozila, drugega pa so ustavili s stingerjem, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.
Fotografija je simbolična, foto: Planet TV

Policisti so v sredo zjutraj ob 4.42 v Mali Varnici v občini Videm ustavljali osebni avtomobil zagrebških registrskih oznak, ki je nezakonito vstopil v našo državo iz Hrvaške. Voznik je vozilo policije obvozil in s pospešeno hitrostjo odpeljal proti Malemu Okiču. Še preden so ga policisti dohiteli, je vozilo ustavil, nato pa so on in šest migrantov, ki so nezakonito prečkali mejo, pobegnili iz vozila.

Policisti so malo po 5. uri v bližnjem gozdu prijeli tri migrante iz tega vozila. Po dveh urah so prijeli voznika, 27-letnega državljana BiH, malo pred 8. uro pa še preostale tri tujce. Voznika bodo kazensko ovadili, tujce pa vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so jih morali ustaviti s sredstvom za prisilno ustavljanje vozil

Prav tako so policisti v zgodnjih jutranjih urah v naselju Videm pri Ptuju ustavljali osebni avtomobil zagrebškega registrskega območja. Voznik na znake policistov ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval do avtoceste, kjer se je vključil nanjo in zapeljal proti Mariboru. Avtocesto je zapustil na Hajdini in vožnjo nadaljeval proti Slovenski Bistrici. Policisti so ga ves čas ustavljali, a se ni ustavil, zato so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje – stinger.

Na območju Policijske uprave Maribor nove kazenskih ovadb za tihotapljenje tujcev (fotografija je simbolična). Foto: policija.si

Voznik je s prebodenimi levimi pnevmatikami zapeljal s ceste in iz vozila pobegnil. V njem je pustil osem poškodovanih migrantov, šest državljanov Bangladeša in dva Pakistanca. Voznika, 33-letnega državljana BiH, so policisti prijeli kmalu po nesreči. Voznika bodo kazensko ovadili, ostale tujce pa vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 4.50 so policisti v Dolanah ustavili še osebni avtomobil, prav tako zagrebškega registrskega območja, ki ga je vozil 38-letni Srb. V vozilu je prevažal šest državljanov Bangladeša in dva državljana Pakistana.

Vir in foto: PU Maribor, policija.si