Policija Ptuj ustavi močno alkoholizirano voznico: zaseg vozila in obdolžilni predlog sodišču

Pijani voznik
Foto: Pexels

V nočni patrulji so policisti Policijske postaje Ptuj ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je delovala sumljivo. V postopku so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1.19 mg/l alkohola v izdihanem zraku. To je več kot dvojno nad zakonsko dovoljeno mejo, kar je povzročilo takojšnjo odvzem prostosti.

 

Alkohol na cestah je eden izmed glavnih povzročiteljev prometnih nesreč in to, da voznica s takšno stopnjo alkoholiziranosti vozi po cestah, predstavlja veliko tveganje za njeno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

V skladu z zakonom so policisti voznico pridržali in ji zasegli vozilo. Po končanem postopku bodo na Okrajno sodišče na Ptuju podali obdolžilni predlog. Obdolžilni predlog je postopek, ki lahko privede do sodne obravnave in možne kazni za kršitelja.

Policija Ptuj ponovno opozarja, da je vožnja pod vplivom alkohola zelo nevarna in da je ničelna toleranca za to vrsto kršitve najboljša politika. Alkohol zmanjšuje sposobnost voznika za vožnjo, zmanjšuje reakcijski čas in povečuje možnosti za nesreče.

Varnost na cestah je odvisna od vseh nas. Spodbujamo vse voznike, da se odločajo odgovorno, da ne vozijo pod vplivom alkohola in da vedno izberejo varno možnost, kot je voznik, ki ni pil, taksi ali prevoz z javnimi sredstvi.

Ne pozabimo, da je naša odločitev, da vozimo pod vplivom alkohola, lahko vprašanje življenja in smrti. Bodimo odgovorni in skrbimo za varnost vseh udeležencev v prometu.

MR