Pohvale Sloveniji za hitro in učinkovito reakcijo na epidemijo

Slovenija v zeleni fazi!

Bonitetna agencija DBRS Morningstar je v petek, 21. avgusta 2020, potrdila bonitetno oceno Republike Slovenije ‘A (visoka)’ in stabilne obete. To je za Slovenijo ponovni dokaz, da so bili ukrepi vlade v času epidemije COVID-19 dobri in da naša država za zunanje opazovalce kljub težki situaciji zaradi epidemije ostaja zaupanja vredna država.

 

Agencija navkljub gospodarski in zdravstveni krizi, ki ju je povzročila epidemija COVID-19, potrditev bonitetne ocene pripisuje zaupanja vrednemu okviru makroekonomske politike.

Agencija med drugim pohvali tudi hitro in učinkovito reakcijo države na izbruh epidemije, kar je Slovenijo uvrstilo med države z razmeroma nižjim številom okuženih, kot pa jih imajo nekatere večje evropske države. Poleg tega priznava, da je bila Slovenija v preteklosti ena od najhitrejših držav evro območja pri zniževanju javnofinančnega primanjkljaja in dolga.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Agencija pričakuje ponovni gospodarski zagon že v drugi polovici letošnjega leta. Bonitetna moč slovenske države izhaja iz uspešnega gospodarstva z visoko dodano vrednostjo, učinkovitega upravljanja javnega dolga, premišljenega fiskalnega okvira in članstva v evropskih institucijah.

Sloveniji so od izbruha epidemije COVID-19 bonitetno oceno potrdile tri največje svetovne bonitetne hiše: S&P, Moody’s in Fitch Ratings; tokrat jim je sledila še agencija DBRS Morningstar.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR