Podeljena najvišja priznanja MO Ptuj

ptuj, občinski_praznik, nagrajenci, fürst

Plaketa tudi družini Fürst

Sinoči je praznovanje občinskega praznika MO Ptuj doseglo vrhunec. Pozo popoldne je bila slavnostna seja mestnega sveta MO Ptuj, na kateri sta Miran Senčar, župan MO Ptuj in župan avstrijske Jezernice (Seeboden) Wolfgang Klinar podpisala listino o sodelovanju med občinama.

V poročni dvorani Mestne hiše na Ptuju je bila sinoči slavnostna seja. Foto: Langerholc
Miran Senčar, župan MO Ptuj in župan avstrijske Jezernice (Seeboden) Wolfgang Klinar sta včeraj podpisala listino o sodelovanju med občinama. Foto: Langerholc

Osrednja praznična slovesnost pa je bila zvečer na dvorišču minoritskega samostana, kjer je bila slavnostni govornik župan Senčar, podeljena pa so bila tudi najvišja priznanja Mestne občine Ptuj. Zlato plaketo Mestne občine Ptuj sta prejela Društvo Sožitje Ptuj in mag. Emilijan Trafela, dolgoletni predsednik Zveze lovskih družin Ptuj – Ormož, plaketo pa družina Fürst in sekcija ljudskih pevcev in godcev Stari prijatelji iz Kicarja, KD Rogoznica.

Zlata plaketa MO Ptuj društvu Sožitje Ptuj. Foto: Langerholc

 

Nastopila sta državna mladinska prvaka v standardnih in latinskoameriških plesih Ana Ekart in Ivan Jarnec. Foto: Langerholc

Po slovesnosti je sledil koncert glasbenice Neishe z bendom, ptujske ulice in trgi pa so bili sinoči v znamenju Ptujske poletne noči., ki se nadaljuje še danes.

TM, Vir: MO Ptuj, foto: Langerholc