Podelitev jubilejnih plaket obrtnikom in podjetnikom s Ptujskega

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ptuj je na sobotnem 45. obrtniškem plesu obrtnike in podjetnike ob jubileju nagradila za odličnost ter se jim zahvalila za njihovo vztrajnost in izjemno predanost delu.

Prejemniki plaket za 40 let v obrti (Plastika Medved, PSOS in Tames) s podeljevalci, predsednikom OOZ Ptuj Milanom Majerjem, podpredsednikom Ivanom Kolaričem in direktorjem OOZ Ptuj mag. Borisom Repičem. Foto: Langerholc

Za številne obrtnike, podjetnike, obrtnice in podjetnice, člane Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Ptuj je bil minuli konec tedna slavnostno obarvan. Na tradicionalnem 45. obrtniškem plesu v dvorani Pan v Kidričevem se jih zbralo preko 230, posebej pa so čestitali stanovskim kolegom, jubilantom preteklega leta. 

Slavnostna podelitev jubilejnih plaket obrtnikom in podjetnikom s Ptujskega. Foto: Langerholc

Ptujska obrtniška zbornica uspešno deluje že od leta 1971 in bo v letu 2021 obeležila 50-letnico obstoja, na vsakoletnem slavnostnem dogodku obrtnikom in podjetnikom podeli jubilejne plakete in priznanja za dolgoletno vztrajnost, odličnost in uspešno delo.

Nagrajenci s plaketami za 30 let dela v obrti. Foto: Langerholc

Ptujska zbornica se tudi letos lahko pohvali s preko 150 jubilanti, ki so v minulem letu praznovali 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 in 45 dela v obrti. Za 45 let dela v obrti in članstva v zbornici, pa je bila letos nagrajena gostinka Majda Vidovič, ki ima v Spuhlji, ob glavni cesti Ptuj – Ormož, že dolga leta priljubljeno okrepčevalnico Majda.

Ptujska podjetnica Majda Vidovič ima že 45 let dela v obrti in članstva v zbornici. Foto: Langerholc

Potreben ustrezen odziv gospodarstva, obrti in politike

Na podelitvi jubilejnih priznanj in plaket je predsednik OOZ Ptuj Milan Majer, povedal, da do visokih jubilejev obrti vodi vztrajnost in predanost delu, ob tem pa dodal, da so v minulih desetletjih z vsakim od teh nagrajencev sodelovali, z nekaterimi pa tudi v organih ptujske območne obrtno-podjetniške zbornice. Poudaril je, da so edina stalnica v podjetništvu spremembe in to hitrejše kot kadarkoli prej, a to slovenskih obrtnikov in podjetnikov ne bo ustavilo, saj so po besedah Majerja prav ti najbolj fleksibilen del slovenskega gospodarstva. Potreben je ustrezen odziv gospodarstva, obrti in prav tako politike.

Milan Majer: »V prihodnje upočasnjena gospodarska rast in nizka inflacija«

»Tudi naša stanovska organizacija je v vseh teh letih doživela ogromno sprememb. Oblika in ime naše organizacije se je z leti spreminjala, spreminjale so s etudi njene naloge. A osnovni cilj ostaja vsa leta enak – na vse možne načine pomagati obrtnikom da bodo lažje delali in živeli,» povedal Milan Majer in dodal, da je obrtno-podjetniška zbornica danes močna in na trdnih temeljih.

Milan Majer, predsednik OOZ Ptuj, je nagrajencem čestital za njihovo poslovno odličnost in pogum. Foto: Langerholc

Osnovno poslanstvo zbornice je ščititi interese obrtnikov in podjetnikov, saj so le povezani lahko močnejši, je povedal Majer in dodal: »Vsi analitiki že dlje časa govorijo, da nas v prihodnje čaka upočasnjena gospodarska rast in nizka inflacija. Tveganj za rast ne manjka, vendar pa se po drugi strani pričakuje, da bo domače povpraševanje ostalo močno, krepila ga bosta potrošnja gospodinjstev in investicije. Glavna izziva, ki nas čakata v prihodnje, pa sta pomanjkanje delovne sile in odsotnost migracijske politike. In ne vem, če se sploh zavedamo, da je kar dve tretjini rasti zaposlenosti ustvarila tuja delovna sila.«

Foto: Langerholc