Po oskarjih povabilo v Kino Ptuj

Ameriška filmska akademija v Los Angelesu je sinoči že 90. podelila najprestižnejše filmske nagrade oskar. Na velikem platnu v Kinu Ptuj se obiskovalcem od danes do 11. marca obeta ogled nagrajenih in nominiranih filmov.

S 13 nominacijami je za največjega favorita veljala romantična drama Guillerma del Tora Oblika vode, ki je tudi sicer osvojila nagrado za najboljšo režijo in najboljši film.

Film Oblika vode osvojil štiri oskarje
Poleg kipca za najboljši film je film Oblika vode osvojil še oskarja za režijo (Guillermo del Toro), za izvirno glasbo (Alexandre Desplat) in scenografijo (Paul Denham Austerberry). S tremi oskarji mu je sledila vojna drama Dunkirk, po dva oskarja pa sta dobila filma Najtemnejša ura in Trije plakati pred mestom. Oskarja za najboljšo moško vlogo je dobil Gary Oldman (Najtemnejša ura), za žensko pa Frances McDormand (Trije plakati pred mestom).
V Kino Ptuj nocoj filma Oblika vode in Dunkirk
Takoj po podelitvi oskarjev ne zamudite priložnosti, da si na velikem platnu (še enkrat) ogledate filme, ki so pobrali nagrade ali bili nominirani v najprestižnejših kategorijah.

Ta četrtek, 8. marca, ob 19. uri bo v ptujskem kinu projekcijo filma Lady Bird. Vse gledalke imajo prost vstop in dobijo cvet.

Vzemite si čas za kino vsak večer v tednu od 5. do 11. marca!
Več informacij: http://www.kinoptuj.si/novice/teden-z-oskarjevci-2018/