Petra Majdič med Ptujčani

Manager klub Ptuj je ponovno organiziral zanimiv strokovno-izobraževalni dogodek, katerega osrednja gostja je bila Petra Majdič, najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov.

Foto: arhiv Manager klub Ptuj
Predsednik ptujskega manager kluba Marko Drobnič je na druženju povedal, da je klub apolitično združenje, ki povezuje podjetnike, s svojim delovanjem pa želi prispevati k boljšim pogojem za gospodarski in družbeni razvoj. Med drugim tudi s strokovno-izobraževalnimi srečanji, ki so odprta za širšo javnost in eden teh dogodkov je bil ta teden, ko je bila na Ptuju izjemna športnica, dobitnica olimpijske medalje.

Majdičeva o prehojeni poti in filozofiji uspeha

Ptujčani so k sodelovanju povabili izjemno osebo, ki je s svojo neizmerno energijo, železno voljo in močno željo dokazala, kako premagovati največje ovire in posegati po najvišjih ciljih. O prehojeni poti in filozofiji uspeha je zbranim pripovedovala Petra Majdič, dobitnica olimpijske medalje v teku na smučeh, ki velja za najuspešnejšo slovensko smučarsko tekačico vseh časov.

Olimpijsko medaljo Petre Majdič je med prvimi potipal predsednik Manager kluba Ptuj Marko Drobnič; foto: arhiv Manager klub Ptuj

Najboljše rezultate je dosegala na tekmah v klasični tehniki. V svetovnem pokalu je osvojila štiriindvajset zmag, ima olimpijsko medaljo iz Vancouvra iz leta 2010, trikrat ji je pripadel naziv slovenske športnice leta, leta 2007 pa je prejela tudi Bloudkovo nagrado, najvišje državno priznanje na področju športa. Leta 2011 je bila proglašena za Slovenko leta, tega leta pa je bila poleg Francija Petka imenovana še za ambasadorko svetovnega nordijskega prvenstva v Planici 2017, za katerega je kandidirala Smučarska zveza Slovenije.

V živo slišati motivacijsko predavanje in zgodbo naše najuspešnejše smučarske tekačice, je bilo zares izjemno doživetje, so povedali tisti, ki so bili na zanimivem sredinem srečanju, ko je Petra Majdič dokazala, da ni samo odlična tekačica na smučeh, ampak tudi spretna in prepričljiva govornica. Predavanje, ki ga je oblikovala kot povezavo med športnimi in poslovnimi uspehi ter uspešnim zasebnim življenjem, je prepričljivo podprla z anekdotami s svoje športne poti.

Vedeti moraš kaj si želiš in za dosego cilja garati

Petro Majdič poznamo kot izjemno uspešno osebo, vendar je s Ptujčani delila, da se za to zgodbo skriva predvsem veliko dela in odrekanja ter veliko vzponov in padcev. Razkrila je, da moraš vedeti kaj si želiš in da moraš biti za dosego tega cilja pripravljen garati, kljub številnim neuspehom na poti. Poudarila je kako pomembna je pri tem pomoč usklajene ekipe, okolice in družine.

V hudi konkurenci moraš kdaj pa kdaj ubrati tudi izviren pristop in biti odprt za izvirne ideje, je dejala Majdičeva. Zanimiva je njena misel, da moraš biti tudi na uspehe pripravljen. Danes je Petra Majdič mama dveh hčerk ter uspešna poslovna ženska. In prav njena športna pot je veliko pripomogla k poslovnemu uspehu.

Petra Majdič se je izkazala tudi kor spretna in prepričljiva govornica; foto: arhiv Manager klub Ptuj

»Svojo filozofijo uspeha po končani karieri vrhunske športnice predajam tistim, ki so v preteklosti navijali zame,« pravi Petra Majdič.

»Premagovanje ovir, iskanje notranje in zunanje motivacije ter izgradnja močne ekipe so bile na poti do uresničitve mojih olimpijskih sanj ključnega pomena. Ključne lastnosti, ki so odražale našo ekipo ter želja po preseganju meja, ki jih nosimo v mislih in miselnih vzorcih naše preteklosti, so nas delale močnejše in hitrejše v borbi z neizprosno in finančno neodvisno konkurenco.

A nam je uspelo. Kako? Svojo filozofijo uspeha po končani karieri vrhunske športnice predajam tistim, ki so v preteklosti navijali zame. Tako skušam s svojim delom obogatiti naš vsakdan in ljudem pokazati, da je mogoče vse«, je povedala nosilka olimpijske medalje in borka za dobro voljo Petra Majdič ob nedavnem obisku na Ptuju.
Foto: arhiv Manager klub Ptuj