Petkov dan za spremembe tudi na Ptuju

Slovenska filantropija, CID Ptuj, dan za spremembe

 

Delavnica v Centru interesnih dejavnosti

V soboto, 8. aprila se bo po Sloveniji odvil že 8. Dan za spremembe, ki ima letos podnaslov Dan za sodelovanje. Glavni organizator Dneva za spremembe je Slovenska filantropija, letos pa se akciji pridružujejo organizacije iz 71 krajev v Sloveniji, tudi Ptuj. Slogan letošnje akcije je Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!.

Center interesnih dejavnosti (CID) Ptuj se je v partnerstvu z Zdravstvenim domom Ptuj in njihovimi zaposlenimi odločil ozavestiti in informirati mlade, vse zainteresirane in druge ranljive skupine (k sodelovanju so povabili gluhe in naglušne ter Društvo za šport invalidov Most Ptuj) o tem, kaj je avtomatski eksterni defibrilator (AED), čemu je namenjen, kako se uporablja in kje so lokacije AED v Mestni občini Ptuj.

Delavnica v CID Ptuj, Osojnikova cesta 9, bo potekala jutri, v petek,  7. aprila, med 16:30 in 18. uro, ostale akcije pa bodo izvedle srednje šole v MO Ptuj. Akciji so se pridružili: Gimnazija Ptuj, Biotehniška šola Ptuj, Ekonomska šola Ptuj, Strojna šola Ptuj, Elektro in računalniška šola Ptuj, Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor, podružnica Ptuj, Društvo za šport invalidov Most Ptuj.

TM, Vir: CID Ptuj