Pestro dogajanje ta vikend v Ptuju

a vikend se Ptuj prelevi v središče kulturnih in družabnih dogodkov, ponujajoč pester nabor aktivnosti za vse okuse in generacije. Od petka do nedelje lahko obiskovalci uživajo v kulturnih doživetjih, vodenih ogledih, vinskih degustacijah ter filmskih in glasbenih prireditvah.

 

V petek bo jutro v znamenju podpornih skupin za družine v Špajzi modrosti, kjer bodo udeleženci lahko ob kavi ali čaju razpravljali o medsebojnih odnosih. Popoldne prinaša voden ogled in degustacijo vin v Ptujski kleti, ter vrsto drugih degustacij lokalnih vin po mestu. Ljubitelji plesa bodo uživali v zaključnem nastopu Plesne šole Samba, večer pa bo vrhunec dosegel s koncertom pihalnega orkestra Ptuj in filmsko glasbo na Mestni tržnici, ter filmskimi projekcijami v Mestnem kinu Ptuj.

Sobota bo v znamenju zgodovinskih in kulturnih raziskovanj, saj bo dan zaznamovan z vodenji po najstarejšem mestu in razstavi Maksa Kavčiča v Galeriji Luna. Ptujski festival piva in gina bo na Mestnem trgu privabil ljubitelje kraft pijač, medtem ko bo rov pod Ptujskim gradom odprl svoja vrata za radovedne obiskovalce. Poleg tega bodo v soboto na voljo vodne aktivnosti na reki Dravi, plovba po Ptujskem jezeru in večerne filmske projekcije.

Nedelja bo v znamenju umirjenih kulturnih doživetij. Potovanje skozi čas na Ptujskem jezeru bo pritegnilo zgodovinske navdušence, srečanje ljudskih pevcev in godcev pa ljubitelje ljudske glasbe. Dodatno bodo na voljo vodenja, koncert Ženskega pevskega zbora Lilith in footgolf na Golf igrišču Ptuj. Vikend se bo zaključil z večernimi filmskimi projekcijami v Mestnem kinu Ptuj in degustacijami vrhunskih vin v Hotelu Mitra.

Za podroben urnik in dodatne informacije obiščite spletno stran Mestnega kina Ptuj ali VisitPtuj.eu.

MR