Pester vikend na Ptuju: kultura, glasba in družabne aktivnosti

Vikend na Ptuju

V mestu Ptuj se obeta izjemno živahen vikend, poln kulturnih in družabnih dogodkov, ki bodo zadovoljili tako ljubitelje filma kot tudi tiste, ki iščejo glasbeno ali izobraževalno vsebino. Prvi pomladni vikend bo postregel z raznolikim programom, ki se bo odvijal na različnih lokacijah po mestu.

 

Petek bo zaznamovan z bogatim filmskim programom v Mestnem kinu Ptuj, kjer se bo ob 16.15 začela projekcija filma “Šola čarobnih živali 2”, sledila bosta film “Roza in kamena škratinja” v Mali dvorani in dokumentarec o Bobu Marleyju. Večer bo popestril tudi Valentinov vikend s Klapo Lanterna v gostilni Ribič in projekcija filma “Priscilla” ob 19. uri, dan pa se bo zaključil z večernim ogledom “Bartonove akademije”. Za ljubitelje zimskih radosti bo mestno drsališče na mestni tržnici odprto od 15. do 20. ure, seveda ob primernih vremenskih pogojih.

Sobota nadaljuje v podobnem duhu s kombinacijo kulture in druženja. Ob 14. uri bo organiziran voden ogled rova pod Ptujskim gradom, ki obljublja edinstveno doživetje. Večnamenska dvorana Spuhlja bo ob 15.30 gostila predavanje in izmenjavo semen, kar predstavlja odlično priložnost za ljubitelje vrtnarjenja. Kinoprogram in glasbeni večeri se bodo nadaljevali skozi cel dan, vključno z drsanjem za obiskovalce vseh starosti.

Nedelja prinaša še en dan poln filmskih projekcij, med katerimi izstopa večerna projekcija filma “Oppenheimer”, ki bo zagotovo pritegnila pozornost ljubiteljev zgodovinskih dram. Mestni kino Ptuj bo gostil tudi ponovne projekcije že predstavljenih filmov, kar daje obiskovalcem priložnost, da ujamejo tiste vsebine, ki so jih morda zamudili v prejšnjih dneh.

Za dodatne informacije o filmskem sporedu in drugih dogodkih lahko obiskovalci obiščejo uradno spletno stran Mestnega kina Ptuj ali pa se obrnejo na tedenski napovednik na visitptuj.eu. Ta vikend na Ptuju zagotovo ne bo manjkalo priložnosti za kulturo, zabavo in druženje, ki obljublja nekaj za vsakogar.

MR