Perutnina Ptuj v Bosni in Hercegovini z novimi naložbami

Ob 10-letnici delovanja Perutnine Ptuj v Bosni in Hercegovini so v Brezi odprli nov distribucijski center s skladišči ter posodobili mesno industrijo v Srbcu.

S posodabljanjem proizvodnih linij s ciljem povečevanja kapacitet, učinkovitosti in kakovosti sta investiciji v skupni vrednosti okoli 3 milijone evrov tudi pomemben korak na poti registracije obratov za izvoz na trge EU, kar je skladno z zastavljeno strategijo internacionalizacije poslovanja in krepitve izvoza na ravni Skupine Perutnina Ptuj.
S simboličnim razrezom traku so 23. marca nov distribucijski center v Brezi odprli premier FBiH Fadil Novalić, predsednik uprave Perutnine Ptuj Tibor Šimonka, direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić in župan Občine Breza Munib Zaimović.

Perutnina Ptuj v Bosni in Hercegovini z novimi naložbami. Foto: PP

Perutnina Ptuj je tudi v Bosni in Hercegovini tržni vodja, kjer je v lanskem letu zabeležila 11-odstotno rast prodaje v primerjavi z letom poprej. Obe povezani družbi, ki sta del Skupine Perutnina Ptuj in zaposlujeta blizu 560 ljudi, sta lani ustvarili skupaj več kot 50 milijonov evrov prihodkov od prodaje.

Utrinek s slovesnosti Perutnine Ptuj v BIH. Foto: biznisinfo

V vseh štirih državah jugovzhodne Evrope, kjer ima Perutnina Ptuj lastno proizvodnjo, je ta vertikalno organizirana, s sklenjenim krogom od njive do vilice in implementiranim sistemom »kakovost-varnost-sledljivost«.
Vir: Perutnina Ptuj