Perutnina Ptuj postaja kulinarično podjetje

Foto: arhiv Perutnina Ptuj

Regijsko podjetje za proizvodnjo hrane si prizadeva postati največje kulinarično podjetje v regiji z inovativnimi kulinaričnimi rešitvami, pri čemer sodeluje z vrhunskim španskim kuharskim mojstrom, ki ima izkušnje iz Michelinovih restavracij.

 

Perutnina Ptuj je v letu 2019 začela obsežen investicijski cikel v avtomatizacijo, okoljske projekte ter posodobitev in širitev proizvodnje. Strateški lastnik MHP je podjetju pomagal pri preoblikovanju iz živilskega v kulinarično podjetje. V sklopu teh investicij so lani kupili proizvodni obrat Proconi v Murski Soboti, specializiran za pripravljene jedi, katerega prevzem so danes tudi uradno zaključili in poimenovali PP Mamita. Perutnina Ptuj namerava tovarno posodobiti in razširiti, zaposlili so že 25 ljudi in do konca leta nameravajo še povečati število zaposlenih.

Perutnina Ptuj ima poslanstvo postavljati trende in nove standarde v živilsko predelovalni panogi ter razvijati produkte v skladu s pričakovanji in željami sodobnega potrošnika. S svojo novo tovarno, PP Mamita, se bodo osredotočili na specifični segment trga HoReCa (hoteli, restavracije, catering), kjer bodo zagotavljali inovativne rešitve in gotove produkte z namenom izboljšanja kadrovske in stroškovne učinkovitosti. Za razvoj teh produktov bo skrbel priznani španski chef Eduardo Salvador, ki ima več kot 30 let izkušenj v delovanju restavracij z Michelinovimi zvezdicami.

“Z velikim ponosom oznanjamo novo obdobje v razvoju Skupine Perutnina Ptuj. Ta naložba namreč predstavlja ključni korak pri naši preobrazbi iz živilskega, v kulinarično podjetje. Naš glavni cilj sedaj je, da čim prej preuredimo in nadgradimo obstoječo tovarno ter zaženemo proizvodnjo, ki je načrtovana maja letos,” je poudaril generalni direktor Perutnine Ptuj Enver Šišić.

PP Mamita, nova tovarna Perutnine Ptuj, zajema 4.000 kvadratnih metrov proizvodnih in skladiščnih površin ter najmodernejšo tehnologijo, vključno s štirimi pakirnimi linijami, sistemom sous-vide, termo pasterizacijo in edinstvenim HPP sistemom visokotlačne pasterizacije, ki ga ni v celotni regiji. HPP sistem zagotavlja daljši rok trajanja jedi brez sprememb okusa in strukture, kot bi jih pripravili v restavraciji. Poleg tega pa je glavna prednost PP Mamite ponudba celovite rešitve “na ključ”, ki rešuje težave s pomanjkanjem usposobljenega kadra, nabave kakovostnih sestavin in logistike v profesionalnih kuhinjah v hotelih in restavracijah. Vse to je del strategije Skupine MHP, v kateri se Perutnina Ptuj od leta 2019 osredotoča na nenehno izboljševanje in razvoj.

MR