Perutnina Ptuj lani še povečala prihodke

Perutnina Ptuj je tudi lani povečala prodajo, ta znaša 86.822 ton izdelkov, od tega izvozijo 66 odstotkov lastnih izdelkov, ustvarili pa so za okoli 257 milijonov evrov prihodkov.

Izvoz v države Evropske unije so povišali za 30 milijonov evrov. Kot je na torkovi novinarski konferenci in na srečanju s poslovnimi partnerji povedal Tibor Šimonka, predsednik uprave družbe, gredo zasluge za povečanje prihodkov predvsem nadaljnji šestodstotni rasti izvoza.
Sicer pa je vodstvo podjetja na novinarski konferenci spregovorilo tudi o pomenu slovenskega porekla mesa z vidika zagotavljanja kakovosti in varnosti hrane, usmeritvah podjetja v prihodnosti in naložbah. Na Ptuju nameravajo posodobiti pakirne kapacitete, ki povečujejo kakovost in podaljšujejo obstojnost živil. V posodobitev ptujskih proizvodnih zmogljivosti naj bi Perutnina letos vložila sedem milijonov evrov. Poseben poudarek je bil namenjen tudi puranjemu mesu, saj je Perutnina Ptuj dejansko edini ponudnik puranjega mesa s slovenskim poreklom.
Po poročanju Večera Perutnina Ptuj s svojimi hčerinskimi podjetji v tujini in kooperanti zaposluje okoli 3700 ljudi in je v večinski lasti Slovenske industrije jekla (SIJ), izvaža v kar 20 držav EU in si s številnimi potezami odpira trg v ZDA. V zadnjih dveh letih je z okrepljenimi dejavnostmi še močneje prodrla tudi na trge držav Bližnjega vzhoda.
Foto: PeTv