Otvoritev gasilske olimpijade v Beljaku

gasilci, olimpijada, beljak

 Na olimpijadi tudi najboljše enote iz podravskega konca

V Beljaku je bila v sredo pozno popoldne velika otvoritvena slovesnost 16. članske in 21. mladinske gasilske olimpijade, na kateri so se častno predstavile tudi vse tekmovalne enote Republike Slovenije, na čelu slovenskega ešalona pa je bil poveljnik GZS Franci Petek. Letošnje olimpijade se udeležuje 232 tekmovalnih enot iz 27 držav sveta, med tekmovalci so tudi enote iz Japonske, okrog 3 tisoč je udeležencev, vključno s trenerji, sodniki in spremljevalci, okrog 2 tisoč pa je vseh prostovoljcev, ki te dni v Beljaku skrbi za nemoten potek olimpijade. Barve Slovenije zastopa 16 tekmovalnih enot, med katerimi so tudi enote tekmovalcev iz podravskega konca: PGD Hajdoše, PGD Starše, PGD Kebelj, PGD Šmartno na Pohorju, PGD Tinje in PGD Oplotnica.

Utrinek z otvoritvene slovesnosti v Beljaku. Foto: TM
Slovenija na gasilski olimpijadi v Beljaku.
Tekmovalne enote PGD Hajdoše. Foto: TM

Slovenija bo leta 2021 organizatorica gasilske olimpijade

V sredo dopoldne je v Beljaku zasedala skupščina CTIF, ki se je je udeležil tudi predsednik GZS Jošt Jakša in na kateri so potrdili kandidaturo Slovenije za organizacijo gasilske olimpijade 2021.

Četrtkov olimpijski dan bo že dopoldne v tekmovalnem vzdušju, saj se bodo na osrednjem stadionu za odličja pomerile mladinske enote, med katerimi bodo tudi tri slovenske enote: mladinci in mladinke PGD Drenov Grič-Lesno Brdo in mladinke PGD Andraž nad Polzelo. Na stadionu že v četrtek pričakujejo prve navijače iz Slovenije.

TM, foto: TM