Osrednja proslava v Ormožu podelila Meškove značke

V Ormožu so na predvečer slovenskega kulturnega praznika, v sodelovanju z Osnovno šolo Ormož in Glasbeno šolo Ormož, pripravili osrednjo proslavo z naslovom ‘’Umetnost živeti je ključ do duše’’. Dogodek je z nagovorom otvoril župan občine Ormož, Danijel Vrbnjak, ki je skupaj s podžupanom Zlatanom Fafulićem podelil priznanja za dosežke na področju kulture.

 

Na predlog Društva upokojencev Ivanjkovci in Kulturnega društva Simon Gregorčič Velika Nedelja, je Komisija za podelitev priznanj s področja kulture Občine Ormož podelila tri zlate in enajst bronastih Meškovih značk. Zlate značke so prejeli Miroslav Kustec, Stanko Hodžar in Marta Polanič Rajh za njihov izjemen prispevek na kulturnem področju, medtem ko so bronaste značke prejeli Nika Dovečar, Anemarie Horvat, Anže Kace Trop, Maja Kociper, Alja Krajnc, Tiara Kuharič, Matic Majcen, Mihaela Mlakar, Bella Munda, David Stanič in Lina Tašner, kot priznanje za njihovo udejstvovanje in dosežke.

Župan Vrbnjak je vsem prejemnikom čestital in izpostavil, da so občinske nagrade, bronaste in zlate Meškove značke, spodbuda za nadaljnje delo in prizadevanje na kulturnem področju. Dogodek je tako ponovno potrdil zavezanost občine Ormož kulturi in umetnosti, hkrati pa izpostavil pomembno vlogo kulture v življenju skupnosti.

MR