Ormož: Zlata prihodnost zelenega turizma in trajnostnega razvoja

V srcu slikovitih slovenskih gričev, ob meandrih reke Drave, se občina Ormož razteza kot zelena oaza miru, bogate kulturne dediščine in inovativnih razvojnih projektov. Letos je občina prejela prestižno priznanje – certifikat Zlati kamen, ki poudarja njeno zavezanost trajnostnemu razvoju, izboljšanju kakovosti življenja ter uspešnosti na področju gospodarskega in turističnega razvoja. V nedavnem intervjuju za časnik Demokracija je župan Danijel Vrbnjak razkril ambicije in načrte, ki Ormož postavljajo na zemljevid najbolj inovativnih in zelenih destinacij v Sloveniji.

 

“Ormož ni le kraj, kjer se prepletajo zgodovinske zgodbe in naravne lepote, ampak je tudi prostor za prihodnost – za zelene inovacije, ki jih želimo deliti z našimi občani in obiskovalci,” je v časniku Demokracija povedal župan Vrbnjak. “Certifikat Zlati kamen za nas ni le priznanje za dosedanje delo, ampak predvsem zaveza, da bomo nadaljevali z razvojem, ki temelji na trajnosti, inovativnosti in skupnosti.”

Med ključnimi projekti, ki jih je župan izpostavil v intervjuju, je nova obrtna cona, ki obljublja ustvarjanje novih delovnih mest in podporo lokalnemu gospodarstvu. “Komunalno opremljanje nove obrtne cone je naša prioriteta. Z njo želimo privabiti podjetja, ki delijo našo vizijo zelene prihodnosti,” je poudaril župan. Prav tako je velik poudarek na razvoju turizma, kjer Ormož izkorišča svoje naravne in kulturne znamenitosti.

Župan Vrbnjak je še posebej ponosen na ormoški grad in grajski park, ki je, kot je dejal, “edinstven ne samo v Sloveniji, ampak tudi širše. S svojimi posebnimi drevesnimi vrstami, pripeljanimi iz azijskih dežel, predstavlja neprecenljivo vrednost.” Ta kulturna dediščina se povezuje z bogato ponudbo vinskih cest in kulinaričnih doživetij, ki obiskovalcem omogočajo pristen stik z lokalno kulturo in tradicijo.

Turizem v Ormožu se ne osredotoča le na kulturo in naravo, ampak tudi na šport. “Naša športna infrastruktura je na visoki ravni, kar nam omogoča gostiti mladinske selekcije in organizirati mednarodne športne dogodke. S tem krepijmo položaj Ormoža kot destinacije za športni turizem,” je v časniku Demokracija poudaril župan.

Sodelovanje z drugimi občinami in mednarodno povezovanje je še en pomemben vidik, ki ga župan izpostavlja za nadaljnji razvoj občine. “Sodelovanje ne pozna meja. Skupaj z občinami v regiji in našimi mednarodnimi partnerji lahko dosežemo več, ne samo pri črpanju sredstev, ampak tudi pri izmenjavi znanj in izkušenj,” je dodal.

Za konec je župan Danijel Vrbnjak v intervjuju za časnik Demokracija izrazil optimizem glede prihodnosti: “Naši načrti so ambiciozni, a realni. Verjamemo v moč skupnosti in v zavezanost trajnostnemu razvoju. Ormož je dokaz, da tudi manjše občine lahko postanejo zgled inovativnosti in zelene preobrazbe.”

Ormož s svojo vizijo, ki je bila podrobno predstavljena v časniku Demokracija, tako postavlja temelje za svetlo prihodnost, kjer bodo zelene inovacije, kulturna dediščina in trajnostni turizem vodilne sile razvoja.

MR