Ormož bogatejši za hostel in novo tržnico

Stara komunala v samem centru Ormoža, ki je lep čas klicala po obnovi, je zdaj v celoti prenovljena.

Sredi Ormoža je prenovljena zgradba nekdanje komunale; foto: KTV Ormož
V prenovljeni zgradbi je občina uredila novo tržnico, hostel ter prostore Kluba ormoških študentov. Vrednost investicije je po pogodbi znašala 640 tisoč evrov, investicija pa je dražja predvsem zaradi dodatnih ne predvidenih del, tako, da končna vrednost investicije znaša okrog 790 tisoč evrov. Hostel ponuja osem sob z 32 posteljami.

V Ormožu so pred dnevi odprli prenovljeno zgradbo sredi mesta, kjer je nekoč bil sedež Komunalnega podjetja Ormož. V prenovljeni zgradbi so na dobrih 665 kvadratnih metrih svoje prostore dobili tržnica, Klub ormoških študentov (KOŠ) Ormož in hostel. Prav slednji je velika pridobitev za mesto, saj ponuja nočitvene kapacitete – kar 32 postelj.

Pogled v novi ormoški hostel; foto: KTV Ormož

Naložbo je na slovesnosti predstavil ormoški župan Alojz Sok, ki je tudi povedal, da je občina za143 tisoč evrov občina odkupila tudi sosednjo Diermayerjevo hišo in zanjo plačala 143 tisoč evrov, v tej hiši pa naj bi uredili stanovanja.

Utrinek z otvoritvene slovesnosti; foto: KTV Ormož

Z nakupom hiše je občina pridobila tudi zemljišče v ozadju, kjer so že bila parkirišča in prostor za prireditveni šotor. Vrvico so simbolično prerezali župan Alojz Sok, Marija Štuhec, prodajalka dobrot s kmetije in Miha Kolmančič, predsednik Kluba ormoških študentov.
Foto: KTV Ormož