Ormož bo dobil prvi hostel

ormož, stara_komunala, obnova, hostel, tržnica, mladi

Po obnovi stare komunale tudi tržnica in prostori za mlade

Pred dnevi je župan občine Ormož Alojz Sok podpisal pogodbo s  samostojnim podjetnikom Francom Škorjancem, izbranim izvajalcem del za prenovo objekta stare ormoške komunale na Kerenčičevem trgu 11, ki je trenutno v zelo slabem stanju. Po prenovi bo objekt služil potrebam tržnice, mladinskega hotela – hostla, tja pa se bosta preselila tudi Klub ormoških študentov in Mladinski centra Ormož. Izvajalec naj bi z deli začel že v teh dneh, investicijo vredno dobrih 640 tiso evrov, pa naj bi zaključili v desetih mesecih.

Podpisana pogodba za obnovo zgradbe, v kateri je bila nekdaj ormoška komunala. Foto: KTV Ormož

Kot so odgovorni poudarili na podpisu pogodbe je namen projekta obnoviti in rekonstruirati objekt stare komunale, s tem ponovno oživeti ta del mesta Ormož, hkrati pa naj bi bila to tudi edinstvena priložnost razvoja ter ponovnega zagona strogega centra Ormoža s pomočjo različnih vsebin, za vse generacije. Na podpisu pogodbe sta bila prisotna še Branko Kelemina, ki bo opravljal nadzor nad gradnjo, ter mag. Karmen Štumberger, vodja oddelka za gospodarske dejavnosti, ki je predstavila pogodbo in vsebino projekta.

Skupna neto površina objekta je 665,10 m², od tega za potrebe tržnice 210,94 m², hostla 262,74 m² in dejavnost KOŠ in MCO 167,14 m². Vrednost investicije je 640.670,47 eur z DDV, 9.500,00 eur pa bo stal še nadzor.  Dodaten strošek bo oprema za tržnico s prostorom za tržničarje v ocenjeni vrednosti 32.863,49 z DDV je predmet prijave projekta na razpis kmetijskega sklada v okviru LAS OE Ormož  in še čakajo na odobritev Agencije za kmetijske trge RS. Del objekta namenjen tržnici bo uporaben tako za prodajno dejavnost kot tudi prostor za prireditve in druge različne dogodke.

V delu, kjer je predviden mladinski hotel, oziroma hostel, bo v na voljo 30 postelj za turiste. Gre za štiri 1/2, dve 1/4, ter po eno 1/6 in 1/8 sobo. Prav tako pa bo objekt nudil prostore študentski organizaciji Ormož (KOŠ) ter MCO, ki zaradi narave dela potrebujejo pisarniški in večnamenski prostor, ki ga bodo souporabljali.

V delu novogradnje so predvideni naslednji prostori:
Pritličje:Tržnica: Tržni oziroma osrednji prireditveni prostor,
Klet: Tržnica: shramba oz. vinoteka,
Nadstropje: Hostel: družinska soba za 4 osebe, soba za 8 oseb, soba za 6 oseb, soba za 2 osebi, soba za 2 osebi z lastno kopalnico, skupna kopalnica, ženski WC, moški WC, pralnica. Skupaj: 22 postelj

V delu rekonstrukcije so predvideni naslednji prostori:
Pritličje: Tržnica: prostor za druženje, ženski WC, moški WC;
Pritličje: Hostel: kuhinja, dnevna soba, komunikacija (dvigalo + stopnišče), shramba;
Pritličje: Klub ormoških študentov (KOŠ) in souporaba MCO: prireditveni prostor, shramba za rekvizite, prostor za čistila, ženski WC, moški WC, hodnik.
Nadstropje: Hostel: dve sobi za dve osebi, soba za 4 osebe, skupna kopalnica, ženski WC, moški WC, sprejemni prostor, komunikacija; skupaj: 8 oseb
Nadstropje: KOŠ in MCO: pisarna 1, pisarna 2, galerija oz. knjižnica.
Mansarda: pisarna in tehnika.

TM, Vir in foto: občina Ormož KTV Ormož