Olimpijska bakla danes v Dornavi

Pred začetkom poletnih olimpijskih iger, ki se bodo v Tokiu začele 23. julija, slovenske občine obiskuje olimpijska bakla. Svojo pot je pričela na Ravnah na Koroškem, izdelana je iz nerjavnega čvrstega ravenskega jekla in bukovega lesa.

Danes se je bakla ustavila tudi v občini Dornava. Ob množici prisotnih občank in občanov so jo na vroč poletni dan po dornavskih ulicah ponesli župan Janko Merc, nekdanja zelo uspešna slovenska paraolimpijka Tatjana Majcen Ljubič in udeleženec specialne olimpijade iz Zavoda dr. Marijana Borštnarja Dornava Janez Pernek. Baklo so z zastavami spremljali učenci OŠ dr. Franja Žgeča Dornava, varovanci Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava ter športnice in športniki iz številnih društev, ki delujejo v občini Dornava.
Nosilci plamenice in spremljevalci so ob koncu v dar prejeli jekleno zapestnico kot simbol jeklene volje. Namen potovanja olimpijske bakle je namreč povezovanje vseh občank in občanov slovenskih občin, širjenje vrednot olimpizma in prebujanje jeklene volje.

 

MZ