Okužbe s COVID-19 na območju Spodnjega Podravja

Na območju Spodnjega Podravja, natančneje v Cirkulanah in Trnovski vasi so zabeležili skupaj štiri (3 in 1) primere okužbe s COVID-19.

Županja Cirkulan Antonija Žumbar je preko spletne strani Občine Cirkulane prosila občanke in občane naj ravnajo skrbno in odgovorno ter spoštujejo zdravstvene ukrepe.

“Spoštovani. V letu 2020 se vsi soočamo z življenjem, ki ga nismo poznali. Tudi v naši občini Cirkulane ni nič drugače. V tem tednu so pri treh naših občanih diagnosticirali okužbo Sars-cov-2. Vsi ti občani so v skladu z zakonodajo v karanteni. Zato v tem primeru ni nobenih možnosti prenosa na druge in smo zaradi tega lahko brez skrbi. Prosim vse občanke in občane in vse tiste, ki prihajate v našo občino, za odgovorno in skrbno ravnanje do sebe in drugih ter toleranco do vseh tistih, ki so v skladu z zakonodajo in zdravstvenimi ukrepi v karanteni. Bolezen Covid-19 prenaša virus Sars-CoV-2. Vse dokler ne bomo kot prebivalci dovolj prekuženi (po nekaterih navedbah 60%), je tej okužbi in posledično bolezni podvržen prav vsak izmed nas. Verjamem, da bomo v občini Cirkulane vsi upoštevali navodila in priporočila, odgovorno ravnali, predvsem pa varovali naše starejše in bolne občanke in občane. Prosim za spoštovanje, strpnost in podporo vseh v teh prizadevanjih. Želim, da ostanete zdravi.”

Okužbe tudi v NK Aluminij

Danes so v NK ALuminij preko svoje spletne strani sporočili, da imajo v svojih vrstah okuženega s koronavirusom.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Vodstvo kluba je vse aktivnosti članskega moštva preventivno odpovedalo do nadaljnjega, igralci pa morajo naslednje dneve preživeti v samoizolaciji, medtem pa so stiki z zunanjim svetom povsem prepovedani.

Drugi primer COVID-19 v 1. Slovenski nogometni ligi

Slovenski nogomet je včeraj razveselila novica, da so nogometaši NK Domžal prestali testiranje za COVID-19 z negativnimi rezultati, danes pa so iz tabora Aluminija iz Kidričevega sporočili, da je v njihovih vrstah igralec, ki je pozitiven na COVID-19.

Varnost in zdravje nogometašev sta za Nogometno zvezo Slovenije na prvem mestu, sporočajo v NZS, zato bodo vsi prvoligaši pred začetkom novega prvenstva testirani, kar pomeni, da bodo nogometaši Aluminija ponedeljkovo testiranje počakali v samozolaciji.

V NZS sporočajo, da so kljub pozitivnemu primeru optimistični, saj so v Kidričevem primer okužbe odkrili dovolj hitro in da se bodo nogometne aktivnosti v klubu kmalu nadaljevale.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR