Oktoberfešta v Juršincih

Po zgledu znamenitega Oktoberfesta v Münchnu, ene izmed najpopularnejših prireditev v Nemčiji, ki v osemnajstih dneh privabi dobrih šest milijonov obiskovalcev, so zadnja leta konec septembra in v začetku oktobra oktoberfest dogodki tudi v spodnjepodravskih občinah. Letos je bilo posebej veselo v Miklavžu pri Ormožu in Juršincih.

Foto: Ivan Trunk
5. in 6. oktobra je Društvo prijateljev zabave in mladine Juršinci pripravilo v velikem šotoru na športnem igrišču v Juršincih Oktoberfešto 2018. Juršinska Oktoberfešta je najstarejša prireditev te vrste v Prlekiji, saj jo prirejajo že več kot deset let.
V Juršincih so dobro poskrbeli za oktobrsko zabavo pod šotorom; foto: Ivan Trunk

Nastopili Modrijani, Poskušni muzikanti, Lana Jurčević, …

Letošnja Oktoberfešta je dosegla tudi rekord v številu obiskovalcev, saj jo je v dveh dneh obiskalo več kot 5 tisoč ljudi.

Tudi letos so organizatorji pripravili veliko dobre zabave za obiskovalce, ki so lahko uživali ob nastopu znanih glasbenih imen: Modrijanov, Grupe Vigor, Poskočnih muzikantov, Mejašev, Lane Jurčević s spremljevalno skupino, za presenečenje večera pa je poskrbel Damjan Murko.

Oktoberfešta v Juršincih z Modrijani; foto: Ivan Turnk

Prireditelji letošnje Oktoberfešte v Juršincih so poskrbeli tudi za dobro ponudbo pijače in hrane, ki jo je pripravljala ekipa mesarije Valenko iz Dornave. Dvodnevni dogodek v Juršincih je torej odlično uspel.

Juršinska Oktoberfešta; foto: Ivan Turnk

Foto: Ivan Trunk