Septembrska turneja Odprte kuhne po Sloveniji je v polnem zamahu. Ta teden je bila na obisku v Novi Gorici in Ljubljani, danes pa je karavana na Ptuju, na Mestnem trgu. Za užitke v starem mestnem jedru bo torej poskrbljeno, samo vreme še mora vzdržati, da bodo organizatorji lahko dogodek izpeljali brez težav.
Zadnjič letos na Ptuj
Na Ptuju bo danes poskrbljeno za nove gurmanske avanture na edinstveni kulinarični tržnici, ki je obnorela slovensko kulinarično sceno. Navdušeni ljubitelji dobre hrane in sproščenega druženja se bodo lahko podali med stojnice, na kulinaričnem izletu pa dobo odkrivali dobrote iz zakladnice domače slovenske kuhinje, sodobne kulinarike, eksotičnih okusov daljnih dežel, butičnih slaščic in pristnih klasik ulične prehrane z vseh kotičkov planeta.
Novosti na Odprti kuhni in novi ekipi s ponudbo
Na Ptuju bodo danes proslavili zaključek prekrasne sezone na najmlajši lokaciji, je ekipa Odprte kuhne zapisala na svoji spletni. »Vzdušje bo vedro, jedača in pijača pa raznolika, dišeča in okusna. Prvič se bosta prekrasni ptujski publiki predstavili tudi dve novi ekipi: Majmun z obilico sočnih piščančjih šašlikov in navihanih šal ter Gostilna Pri kozolcu z odličnimi bio štruklji ter svinjskimi, pa tudi telečjimi pečenicami. Obisk se brez dvoma splača,« so še zapisali na spletni strani Odprta kuhna. Posebnost na Odprti kuhni pa bo tudi ponudba Dnevnega bara Pr’Mrtinet iz Luč pri Grosupljem, ki se bo predstavil s ponudbo dobrot, pripravljenih na prenosni pečici na oglje, ki so jo razvili sami.
Vir in foto: Odprta kuhna