Odmeva zmaga slovenske mladinske rokometne reprezentance na EP

Barve državne rokometne reprezentance na Evropskem prvenstvu (EP) mladincev do 20 let, ki je od 19. do 29. julija potekalo v Celju, so zastopali tudi fantje iz najobetavnejše ormoške generacije letnika 1998 in mlajši: Tilen Kosi (kapetan), Miha Kavčič, Dominik Ozmec, Gašper Horvat in Tinček Hebar.

Slovenska mladinska reprezentanca je osvojila naslov evropskih mladinskih prvakov v rokometu. Foto: Rokometna zveza Slovenije
Slovenska mladinska rokometna reprezentanca, varovanci trenerja Saša Prapotnika iz Ormoža, je v Celju osvojila naslov evropskih mladinskih prvakov. Pred več kot 5000 gledalci je padla Francija z 31:30.
Zmagovalni trenutki na parketu, v ospredju pa kapetan Tilen Kosi. Foto: Rokometna zveza Slovenije

Slovenija je igrala drugi finale na mladinskih prvenstvih, leta 2002 je bila generacija 1982 na Poljskem druga. Ob tem so mladi Slovenci v preteklosti osvojili še tri brone. Prav tako je prvo zlato lovila Francija, ki se do zdaj lahko pohvali z dvema bronastima odličjema na prvenstvih, ki jih EHF po 1996 prireja na vsaki dve leti.

Sprejem za zlate rokometaše bo 1. avgusta v Ormožu

Najboljši strelec Slovenije je bil Ocvirk z 11. goli, Horžen in Kotar sta jih dosegla šest, Kosi pet. Grega Ocvirk je bil tudi najboljši strelec turnirja, prav tako je bil izbran za najboljšega levega zunanjega igralca prvenstva. V najboljšo postavo prvenstva je bil izbran tudi Domen Novak kot najboljše desno krilo.

Sprejem za zlate rokometaše je bil včeraj v prestolnici, v sredo, 1. avgusta, ob 18. uri pa bodo zlate rokometaše v Ormožu pričakali tudi navdušeni navijači in podporniki RK Jeruzalem Ormož.

Odlični mladi ormoški rokometaši so imeli znova priložnost dokazati svoj talent na velikem tekmovanju, na domačem evropskem prvenstvu. Skrajno desno je trener reprezentance Ormožan Saša Prapotnik. Foto: RKJ Ormož

Rokometni klub Jeruzalem Ormož je na svoji facebook strani zapisal: »Sprejem za ZLATE bo v sredo ob 18. uri pred grajsko Pristavo v Ormožu. Pridite. Fantje si zaslužijo, da jim pripravimo nepozaben sprejem.«

Vir in foto: RK Jeruzalem Ormož, RZ Slovenije