Odlično je šlo mladim gasilcem na regijskem kvizu v Središču ob Dravi

V Središču ob Dravi so se minulo soboto na 16. regijskem kvizu gasilske mladine srečali mladi gasilci iz gasilskih društev in zvez Podravske regije. Sodelovalo je 57 ekip, od tega 21 pionirskih, 20 mladinskih in 14 ekip mladih gasilcev pripravnikov.

Foto: Špela Stajnko
Regijski kviz gasilske mladine je uspešno izpeljala Gasilska zveza Središče ob Dravi, vodja tekmovanje bila Mateja Munda, na uvodni slovesnosti pa je mlade gasilce pozdravil tudi župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko.
Tekmovanje se je začelo z dvigom zastave; foto: Špela Stajnko
Na regijski kviz so se uvrstili tisti, ki so imeli dober rezultat na tekmovanju na nivoju gasilskih zvez, zdaj pa so imeli priložnost, da se izkažejo še na regijskem kvizu in kar najbolje opravijo tako teoretični kot tudi praktični del.
Foto: Špela Stajnko

»Glede na videno v tem letu, lahko rečemo, da se nivo pripravljenosti ekip iz leta v leto zvišuje, tudi nivo organizacije je na zelo visokem nivoju. Regijsko tekmovanje Podravske regije lahko primerjamo z državnim kvizom, kar se tiče nivoja pripravljenosti ekip in nivoja organizacije,« je po kvizu povedal Matjaž Klasinc, član mladinske komisije Podravske regije iz GZ Videm.

Mladi gasilci so pokazali veliko znanja in izkušenj; foto: Špela Stajnko

Kdo bo nastopil na državnem kvizu?

Pravico do nastopa na 18. državnem kvizu gasilske mladine 2019, ki bo 30. marca v Krškem, so v Središču ob Dravi dobile najboljše tri pionirske ekipe iz PGD Sela 1, PGD Majšperk-Breg in PGD Jablane.

 

Najboljše tri pionirske ekipe; foto: Špela Stajnko

Na državni kviz so se uvrstile tudi tri najboljše mladinske ekipe iz PGD Sela, PGD Majšperk-Breg 2 in PGD Majšperk-Breg 2.

Najboljše mladinske ekipe, ki bodo nastopile na državnem kvizu. Foto: Špela Stajnko

Med gasilci pripravniki pa sta se najbolje odrezali ekipi PGD Stoperce in PGD Majšperk iz Gasilske zveze Majšperk in obe bosta tudi zastopali Podravsko regijo na državnem kvizu v Krškem.

Mladi gasilci pripravniki iz Stoperc in Majšperka bodo nastopili na državnem kvizu. Foto: Špela Stajnko

Ekipi pionirjev in mladincev iz PGD Sela sta se uvrstili na državno tekmovanje

»V GZ Videm smo zelo ponosni na nastope naših ekip. Vse ekipe so se dobro odrezale, potrebno pa je izpostaviti ekipe iz PGD Sela, ki so se ponovno uvrstile med najboljše ekipe v regiji. Selani so GZ Videm na regijskem kvizu zastopali s tremi ekipami, dvema ekipama pionirjev in ekipo mladincev. Ekipa pionirjev je dosegla naslov regijskih prvakov, prav tako ekipa mladincev. Drugi ekipi pionirjev iz PGD Sela je zmanjkalo malo sreče, zaradi kazenskih točk pri izvedbi navezale vozlov so zgrešili 2. mesto in s tem vozovnico za državno tekmovanje. Še vedno pa so zasedli odločno 5. mesto. Iz GZ Videm sta na regijskem kvizu sodelovali še ekipi gasilcev pripravnikov iz PGD Tržec ter ekipa mladincev iz PGD Podlehnik,« je še dodal Matjaž Klasinc.

Foto: Špela Stajnko